Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κόκκινος συναγερμός από την Πολιτική Προστασία- Έρχονται σφοδρές καταιγίδες και χιόνια

Με την επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Διομήδης» να έχει αρχίσει να εκδηλώνεται σε περιοχές της χώρας, οι αρμόδιοι φορείς έχουν καταρτίσει ει...







Με την επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Διομήδης» να έχει αρχίσει να εκδηλώνεται σε περιοχές της χώρας, οι αρμόδιοι φορείς έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο, εκδίδοντας σχετικές οδηγίες για τους πολίτες, ενώ ήδη τα μηνύματα 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ενταθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Σε ετοιμότητα τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τα μηχανήματα έργου τοποθετημένα σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας για την άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα, τα συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς των ρεμάτων για την διευκόλυνση της απορροής των όμβριων. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών σήμερα (Δευτέρα) στο Β. Τομέα καθαρίστηκαν τμήματα των ρεμάτων Σαπφούς στο Μαρούσι και Κοκκιναρά στη Κηφισιά. Επίσης ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος Ποδονίφτη στο δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού με την απομάκρυνση ενός πεσμένου δέντρου.

Στην Αν. Αττική είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα: Αγ. Γεωργίου επί της Λαυρίου, στα Καλύβια, Ασπροποτάμου επί της Αλ. Σακελάριου του Δήμου Αχαρνών και στο ρέμα επί της Κλειούς στον Αγ. Στέφανο

Στον Ν. Τομέα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε τμήματα του ρέματος Πικροδάφνης από την οδό Αργοναυτών έως την οδό Δαιδάλου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του ρέματος Αγίου Δημητρίου στον 'Αλιμο .

Στη Δ. Αττική Δυτικής καθαρίστηκαν τμήματα του ρέματος Σαρανταπόταμος στην Ελευσίνα και ρεμάτων στη Λάκκα και του Αλεποχωρίου στα Μέγαρα.

Με αφορμή τη πρόβλεψη περί κακοκαιρίας της ΕΜΥ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τονίζει σχετικά: «Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την αποτελεσματική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα βρίσκεται επί ποδός, ενώ εστιάζοντας στην πρόληψη, με έγκαιρο προγραμματισμό και συντονισμένες παρεμβάσεις, όπου απαιτείται, λαμβάνουμε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας».

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στάλθηκε μέσω του 112 στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, τα νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βόρεια Εύβοια, νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ενόψει της επέλασης του νέου κύματος κακοκαιρίας, με το όνομα «Διομήδης», που αναμένεται να προκαλέσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγο υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων καθώς επίσης και να λειτουργήσουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.