Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Κομβόι ένοπλων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατακλύζουν την Τρίπολη

Αυτοκινητοπομπές ένοπλων με όλο τον εξοπλισμό τους κατευθύνθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, την Κυριακή, προερχόμενες από την πόλ...






Αυτοκινητοπομπές ένοπλων με όλο τον εξοπλισμό τους κατευθύνθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, την Κυριακή, προερχόμενες από την πόλη Μισράτα, στα δυτικά της χώρας, το προπύργιο των πολιτοφυλακών της τρομοκρατικής (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα στην οποία οι πολιτοφυλακές έχουν στόχο να επεκτείνουν τον έλεγχό τους εν όψει του σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τανκς και βαρέα στρατιωτικά οχήματα να κατευθύνονται από τη Μισράτα , περνώντας από την πόλη Αλ-Κουμς προς την Τρίπολη.

Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φορτηγά οχήματα να μεταφέρουν τανκς, κανόνια και κοντέινερ με όπλα και πυρομαχικά, με κατεύθυνση σε στρατόπεδα που ανήκαν σε πολιτοφυλακές της Αδελφότητας στην πρωτεύουσα.

Οι ηγέτες των πολιτοφυλακών στην Τρίπολη πραγματοποίησαν εκτενείς συναντήσεις τις τελευταίες δύο ημέρες, εν μέσω εικασιών ότι οι ένοπλες συγκρούσεις με πολιτοφυλακές που τους αντιτίθενται πλησιάζουν.

Επικεφαλής της συνάντησης ήταν ο διοικητής της πολιτοφυλακής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Σταθεροποίησης, Γκνίουα αλ Κίκλι, ο διοικητής της Ταξιαρχίας αλ Ναουάσι, Μουσταφά Καντούρ και ηγέτες της πολιτοφυλακής των Επαναστατών της Τρίπολης.

Κατάσταση χάους έχει επικρατήσει εδώ και μέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων με ελαφρύ και μεσαίο οπλισμό κοντά στο λιμάνι της Τρίπολης και την Πλατεία Μαρτύρων, την «πρώην Πράσινη Πλατεία», μεταξύ πολιτοφυλακών και Υπουργείου Εσωτερικών σε μια κατάσταση που ήταν «εκτός ελέγχου».

Στη συνέντευξή του, ο Λίβυος στρατιωτικός ειδικός, Ταχά αλ Μπασίρ, απέδωσε τον λόγο αυτής της κινητοποίησης και της συνάντησης των ηγετών της πολιτοφυλακής στην πιθανότητα προετοιμασίας για ένα νέο γύρο κρίσεων που οι πολιτοφυλακές σκοπεύουν να πυροδοτήσουν την πρωτεύουσα, ιδίως από τη στιγμή που οι πρόσφατες συγκρούσεις είχαν χαρακτήρα διευρυνόμενης επιρροής και αναθεωρητικής ισχύος.

Σύμφωνα με τον Αλ Μπασίρ, οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης εκμεταλλεύονται το χάος στη χώρα, υπό το φως της είδησης ότι το Κοινοβούλιο σκοπεύει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι εάν αυτές οι πολιτοφυλακές παρέμεναν ελεύθερες, θα ήταν «αναπόφευκτο ότι οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα υπόκειται στις επιθυμίες των πολιτοφυλακών στην Τρίπολη , και όλοι έχουν δει πώς αντιμετώπιζαν την κυβέρνηση Νταμπάιμπα, με εισβολές στους θεσμούς και απειλές σε σημαντικά πρόσωπα της κυβέρνησης».

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.