Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΑΚΡΑ... Η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης και Λήμνου και... μας «απαγορεύει» να κάνουμε άσκηση στο Αιγαίο..!!

Η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης και Λήμνου με αφορμή ελληνική άσκηση ενώ προσθέτει πως η περιοχή που δέσμευσε η Ελλάδα είνα...









Η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης και Λήμνου με αφορμή ελληνική άσκηση ενώ προσθέτει πως η περιοχή που δέσμευσε η Ελλάδα είναι πάνω σε δική της (την δέσμευσε με παράνομη NAVTEX)

Πατώντας στον συνεχή ρητορική Ακάρ των τελευταίων ημερών οι Τούρκοι όπως και παλιότερα ισχυρίζονται πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει ασκήσεις …στα παράλια της Λήμνου! Η εμμονή με το νησί είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Τώρα προστέθηκε και η Σαμοθράκη.

Η Άγκυρα επικαλείται ξανά τα... περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Συγκεκριμένα η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης και Λήμνου με αφορμή ελληνική άσκηση ενώ προσθέτει πως η περιοχή που δέσμευσε η Ελλάδα είναι πάνω σε δική της (την δέσμευσε με παράνομη NAVTEX).

Ακολουθεί το κείμενο της Tουρκικής NAVTEX:

TURNHOS N/W : 0026/22 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 10-01-2022 15:24)
TURNHOS N/W : 0026/22
AEGEAN SEA
1. LIMNOS NAVTEX STATION MESSAGE NUMBER LA34-11/22 PROMULGATED ON 07 JAN 22 IS A VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF SEMOTHRACE AND LEMNOS ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. THE AREA PROMULGATED ON 07 JAN 22 BY LIMNOS NAVTEX STATION MESSAGE NUMBER LA34-11/22 OVERLAPS WITH THE AREA RESERVED FOR TURKISH NAVY FIRING ACTIVITIES AND WHICH WAS RELEASED BY IZMIR NAVTEX STATION MESSAGE NUMBER IA13-1250/21 PRIOR TO MESSAGE NUMBER LA34-11/22
3. THE MESSAGE NUMBER IA13-1250/21 RELEASED BY IZMIR NAVTEX STATION FOR TURKISH NAVY FIRING ACTIVITIES IS VALID AND EFFECTIVE.
4. THIS MESSAGE IS RELEASED FOR THE SAFETY OF NAVIGATION.
5. CANCEL THIS MESSAGE 111101Z JAN 22.

Ο ελληνικός και ο τουρκικός χάρτης των περιοχών




Με τη Σύμβαση της Λωζάννης, η Τουρκία συμφώνησε στην αποστρατικοποίηση των Στενών από τον Βόσπορο μέχρι της εξόδου τους στο Αιγαίο, όπως και για τα δύο νησιά, Ίμβρο και Τένεδο που με τη συμπαράσταση των… νικητών της (κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) απέσπασε από την Ελλάδα, παρότι η τελευταία τα είχε απελευθερώσει το 1912.

Έναντι της αποστρατικοποίησης Στενών και Ίμβρου και Τενέδου, επεβλήθη στην Ελλάδα η αποστρατικοποίηση της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Έκτοτε, το στρατιωτικό καθεστώς των δύο ελληνικών νησιών συνδέθηκε από νομική άποψη με το καθεστώς των Στενών.

Αποστρατικοποιημένα Στενά συνεπαγόταν και αποστρατικοποιημένες Λήμνο και Σαμοθράκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.