Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το κύκλωμα πίσω από τα πρόσφατα ναυάγια με μετανάστες στο Αιγαίο – Ο ρόλος Τούρκου που βρίσκεται σε φυλακή της Ελλάδας

Το ίδιο δουλεμπορικό κύκλωμα φέρεται να βρίσκεται πίσω από τα ναυάγια που σημειώθηκαν στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σ...






Το ίδιο δουλεμπορικό κύκλωμα φέρεται να βρίσκεται πίσω από τα ναυάγια που σημειώθηκαν στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Το κύκλωμα ελέγχεται από Τούρκους δουλεμπόρους με έδρα τη γειτονική χώρα, ενώ ενεργό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και ένας Τούρκος, έγκλειστος σε φυλακή της Ελλάδας. Είχε συλληφθεί το 2018 από το Λιμενικό για ανάμειξή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτιμάται ότι συνολικά 15 σκάφη απέπλευσαν ταυτόχρονα από τις ακτές της Τουρκίας στο διάστημα μεταξύ 20 & 21 Δεκεμβρίου. Τα τέσσερα βυθίστηκαν στην Ελλάδα και τα 11 κατάφεραν στις 24 &25 Δεκεμβρίου να φτάσουν στην Ιταλία, μεταφέροντας περισσότερα από 1.000 μετανάστες.

Οι διασωθέντες στις καταθέσεις τους είπαν ότι πλήρωσαν από 10.000 έως 12.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στην Ιταλία.

Οι μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο της Πάρου κατέθεσαν ότι λίγο μετά τον απόπλου τους κι ενώ βρίσκονταν ακόμα κοντά στο Τσεσμέ, τους προσέγγισε μια τουρκική ακταιωρός, το πλήρωμα της οποίας διέκρινε ότι στο σκάφος επέβαιναν μετανάστες, δίχως ωστόσο οι Τούρκοι να εμποδίσουν την περαιτέρω πορεία του σκάφους. Έτσι το πλοιάριο συνέχισε το μοιραίο δρομολόγιό του.

Σημειώνεται ότι το πλοιάριο που βυθίστηκε στην Πάρο είναι σωστική λέμβος από ιταλικό κρουαζιερόπλοιο που είναι από το 2019 παροπλισμένο στο λιμάνι του Αλί Αγά για σκραπ. Υπάρχουν ακόμη 30 τέτοια σκάφη στο λιμάνι του Αλί Αγά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.