Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκτός από τα χιόνια... ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στην βλακεία οι Ελλαδίτες... Aύξηση των εισαγωγών από τουρκία στο χαρτί υγείας 41,85%….

Το πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και η διαρκής υποτίμηση της λίρας φαίνεται να παίζουν τον ρόλο τους στην αύξηση των τουρκικών εξα...








Το πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και η διαρκής υποτίμηση της λίρας φαίνεται να παίζουν τον ρόλο τους στην αύξηση των τουρκικών εξαγωγών που σημειώθηκε τον περασμένο χρόνο. Έτσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το πρώτο εννεάμηνο του 2021 καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση των τουρκικών εισαγωγών στην χώρα μας σε διάφορα είδη, ανάμεσά τους και στο χαρτί υγείας 41,85%! 

Σήμερα η Ελλάδα για να καλύψει το κενό, άνω των 100.000 τόνων, που υπάρχει στην αγορά εισάγει από χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και η Τυνησία προϊόντα χάρτου αξίας άνω των 160 εκατ. ευρώ!

Να σημειώσουμε ότι η οικογένεια Ντεληδήμου μέσω της Intertrade Hellas, που από το 2016 έχει εξαγοράσει το brand Softex και έχει εξελιχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής αγοράς με εξαγωγές σε 23 χώρες, βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσει μία μεγάλη επένδυση, ενταγμένη στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, το νέο εργοστάσιό της συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα και συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 συνεδρίασε στην Αθήνα η Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας – Τουρκίας.

Οι εργασίες της Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθούν με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τον Υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu.

Πρόκειται για την 5η Σύνοδο της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε το 2000, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και επανενεργοποιείται 11 χρόνια μετά από την τελευταία συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο του 2010.

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής χαιρέτησαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy. Οι δύο αυτοί υπουργοί είχαν ήδη συναντηθεί πριν μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας. Να επισημάνουμε ότι λόγω της “φθηνής” τουρκικής λίρας η Τουρκία είναι ευθέως ανταγωνιστική, τουριστικά, προς την χώρα μας.

Την ώρα που η Τουρκία απειλεί την κυριαρχία μας, από τον Έβρο μέχρι το ν.α. Αιγαίο, την αμφισβητεί σε 114 ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και έχει κηρύξει επισήμως casus belli, τόσο κατά της Ελλάδας όσο και κατά της Κύπρου, εμείς στήνουμε “μπίζνες” και την στηρίζουμε οικονομικά σε δύσκολους για αυτήν καιρούς. Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.

Επιμένουμε:

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα.
Δεν στηρίζουμε την τουρκική οικονομία.
Δεν ενισχύουμε την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.
Ελέγχουμε πάντα την χώρα προέλευσης των προϊόντων που αγοράζουμε.
Προτιμούμε πάντα τα ελληνικά προϊόντα.
Ενδογενής παραγωγική ανασυγκρότηση τώρα!
#StopTurkey #BoycottTurkey #StopErdogan


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.