Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο στρατιώτης που σκότωσε σχεδόν 300 Τούρκους, ένας ξεχασμένος ήρωας

Ο Γουίλιαμ (Μπίλι) Έντουαρτν Σινγκ ήταν κινεζικής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1886 και από νωρίς έδειξε πως ήταν καταπληκτικός σκ...









Ο Γουίλιαμ (Μπίλι) Έντουαρτν Σινγκ ήταν κινεζικής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1886 και από νωρίς έδειξε πως ήταν καταπληκτικός σκοπευτής υπερνικώντας και τα ρατσιστικά στερεότυπα της εποχής επιτυγχάνοντας μεγάλες νίκες σε σκοπευτικούς αγώνες. 

Στις 24 Οκτωβρίου 1914 κατατάχθηκε στο 5ο Σύνταγμα Αυστραλιανού Ελαφρού Ιππικού αφού κατάφερε να πείσει έναν αξιωματικό στρατολογίας να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Μπίλι είχε ύψος μόλις 1,65 μ. Με τη έναρξη της εκστρατείας της Καλλίπολης το σύνταγμά του στάλθηκε εκεί ενταγμένο στο Αυστραλιανό Νεοζηλανδικό Σώμα Στρατού (ΑΝΖAC).

Εκεί οι Τούρκοι κατείχαν πλεονεκτικότερες θέσεις και είχαν κυριολεκτικά θερίσει τους Αυστραλούς που βρίσκονταν χαμηλότερα. Ο Μπίλι λόγω της εμπειρίας του τοποθετήθηκε ως ελεύθερος σκοπευτής με παρατηρητή τον Άιον «Τζακ» Έιντριες και αργότερα τον Τομ Σίχαν. 

Ο Μπίλι ανέλαβε υπηρεσία σε ένα σημείο που οι Αυστραλοί είχαν ονομάσει Τσάθαμ Ποστ. Εκεί ο Μπίλι Σινγκ έγραψε κυριολεκτικά ιστορία. Οπλισμένος με ένα τυπικό βρετανικό τυφέκιο Lee Enfield των 7,7χλστ. άρχισε να εκτελεί, κυριολεκτικά τους Τούρκους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.