Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Revenge porn γίνεται κακούργημα: Αυστηροποίηση των ποινών μετά τον σάλο με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο των Ράδιο Αρβύλα

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το ζήτημα της αυστηροποίησης των ποινών για τις υποθέσεις revenge porn. Αφορμή...







Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το ζήτημα της αυστηροποίησης των ποινών για τις υποθέσεις revenge porn.

Αφορμή, ο «σεισμός» που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η περίπτωση του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, των «Ράδιο Αρβύλα», που κατηγορείται ότι δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά την αυστηροποίηση της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή, μετατρέποντας την κατηγορία σε κακούργημα, κάτι που πρακτικά σημαίνει και αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.

Παράλληλα, εξετάζεται να υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανηλίκου θύματος στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων που έχει επιδείξει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.