Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ... Εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών- Mossad

Ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών - «Μοσάντ», Ντέιβιντ Μπαρνέα, θα επισκεφθεί σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, τις Ηνωμένες Πολιτείες ...







Ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών - «Μοσάντ», Ντέιβιντ Μπαρνέα, θα επισκεφθεί σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες με ανώτερα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης για το ιρανικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», ο Μπαρνέα σκοπεύει να πείσει την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν να μην συνάψει ενδιάμεση συμφωνία με την Τεχεράνη, η οποία δεν θα προβλέπει την πλήρη επιστροφή του Ιράν σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους όρους του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της Μοσάντ θα αναζητήσει διεθνή υποστήριξη για σκληρές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπαρνέα πηγαίνει στην Ουάσιγκτον με την πεποίθηση ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιτίθεται στις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, ακόμη και αν θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν.

Το άρθρο αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ πρόκειται επίσης να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είναι επίσης πιθανό το ίδιο ζήτημα να είναι το επίκεντρο των συνομιλιών του.

Στις 3 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι οι συνομιλίες της Βιέννης για την αποκατάσταση του JCPOA θα ξαναρχίσουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μετά τη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το JCPOA, διπλωμάτες από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία δήλωσαν ότι οι προτάσεις που υπέβαλε το Ιράν στις συνομιλίες της Βιέννης έρχονται σε αντίθεση με τους προηγούμενους «δύσκολους συμβιβασμούς» που επιτεύχθηκε κατά τους προηγούμενους έξι γύρους διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι τόνισε ότι η νέα ιρανική κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει εποικοδομητική προσέγγιση στις συνομιλίες της Βιέννης.


Eurasia Daily
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.