Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ...!!! Ιρίνα Καραμάνος: H Ελληνίδα σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής

Ελληνικής καταγωγής είναι η σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς. Η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι σ...



Ελληνικής καταγωγής είναι η σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς. Η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι στον στενό πυρήνα της, αγαπά τον διάλογο, είναι επιφυλακτική και έχει ειδικότητα στον πολιτισμό. Θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Μπόριτς να δώσει τη μάχη για την προεδρία, ενώ η σχέση τους διαρκεί περίπου τρία χρόνια.



Σε δηλώσεις της στο La Tercera μετά τον πρώτο γύρο είχε πει: “Με τον Γκαμπριέλ είμαστε μέρος του ίδιου πολιτικού σχεδίου, μοιραζόμαστε αυτές τις πεποιθήσεις και συγκεκριμένες ελπίδες να συμβάλουμε στην οικοδόμηση μιας εναλλακτικής κοινωνίας. Αυτός είναι ο ορίζοντας και η κύρια ευθύνη σήμερα”.

Η Καραμάνος, η οποία είναι η εθνική επικεφαλής του Φεμινιστικού Μετώπου για την Κοινωνική Σύγκλιση, προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ, ενώ αμφισβητεί τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας. Με δηλώσεις της στο T13 σημείωσε σχετικά: “Είναι ένας ρόλος που πρέπει να τον ξανασκεφτούμε. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και νομίζω ότι έτσι πρέπει να ξανασκεφτούμε την εξουσία και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν”. Λόγω της εξειδίκευσής της στον πολιτισμό, κάποιοι κοντά της υπέδειξαν ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τομέας συνεισφοράς της στη διάρκεια της προεδρίας του Μπόριτς.

Στο επιτελείο του Μπόριτς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Καραμάνος διαδραμάτισε θεμελιώδη ρόλο στην υποψηφιότητά του και την περιγράφουν ως την κύρια “έμπιστη” του αρχηγού και τη σύμβουλο “πολιτικού προβληματισμού”.



Έχει σπουδάσει Τέχνη, Ανθρωπολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Στη συνέχεια έκανε σπουδές στις εικαστικές τέχνες, στην πολιτιστική διαχείριση, τα γλωσσικά δικαιώματα και την εκπαίδευση του πολίτη και όταν επέστρεψε στη Χιλή, προσέγγισε το Movimiento Autonomista (MA), την αριστερή πολιτική οργάνωση που ίδρυσε ο Μπόριτς.

Έχει καταδικάσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ ως απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έχει πάρει θέση για θέματα ασφάλειας και τάξης. “Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ της αστυνομίας και των διακινητών ναρκωτικών” είχε πει.



Δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του Μπόριτς μέχρι εκείνος να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Τότε τον συνόδευσε σε μία προεκλογική ομιλία, κάτι που ερμηνεύτηκε ως απόπειρα προσέγγισης των συντηρητικών ψηφοφόρων που θέλουν τον πρόεδρο συνοδευόμενο.

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι κόρη του Χόρχε (Γιώργος) Καραμάνος, δασκάλου δημοτικού σχολείου και επί σειράς ετών προέδρου της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο τη δεκαετία του ’80.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.