Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εδώ κάποιος να προετοιμάσει τους Έλληνες...;;; Μιλούν πλέον ανοιχτά για επερχόμενο πόλεμο οι Τούρκοι... και δείχνουν ως υπαίτιους τους Αμερικανούς...!!!

Οι Τούρκοι "στα κάγκελα" με την γεωπολιτική αναβάθμιση της Δ. Θράκης και την παράκαμψη του Βοσπόρου συντάσσονται πλήρως με την Ρ...






Οι Τούρκοι "στα κάγκελα" με την γεωπολιτική αναβάθμιση της Δ. Θράκης και την παράκαμψη του Βοσπόρου συντάσσονται πλήρως με την Ρωσία στην περιοχή

Πολύ μεγάλη ζημιά στα σχέδια της Τουρκίας έχει προκαλέσει η δημιουργία της "Σιδηροδρομικής Εγνατίας" και η δραστηριοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, και για αυτό πιθανότατα να στοχοποιήσουν την Δ. Θράκη για να μην παρακαμφθεί ο Βόσπορος και τα ευρύτερα σχέδια τους στον Εύξεινο Πόντο.

Τουρκικό αμυντικό ινστιτούτο αναφέρει χαρακτηριστικά

“Οι ΗΠΑ λαμβάνουν στρατιωτικά και διπλωματικά μέτρα για να διαρρήξουν την ισορροπία του status quo στον Εύξεινο Πόντο, μέσω της Ρουμανίας και Ουκρανίας, εφαρμόζοντας σχέδια άμεσα ή έμμεσα, για τη δημιουργία ατμόσφαιρας ανασφάλειας μεταξύ των παρόχθιων κρατών στην περιοχή.

Οι Αμερικανοί ακολουθούν στρατηγικές που απειλούν τη στρατηγική ενέργεια και τις γραμμές ανεφοδιασμού στον Εύξεινο Πόντο, και επιδεικνύουν προκλητικές συμπεριφορές μέσω μελών του ΝΑΤΟ (Ελλάδα), ή χωρών που βρίσκονται κοντά στο ΝΑΤΟ.

Η συμπεριφορά των ΗΠΑ και η σαφής επιδίωξή τους, για κυριαρχία στον Εύξεινο Πόντο σε στρατιωτική κλίμακα και συμπεριφορές που ενδέχεται να παραβιάζουν τη Σύμβαση του Μοντρέ, σπέρνουν τους σπόρους μιας πιθανής καυτής σύγκρουσης στην θάλασσα αυτή.

Οι πολιτικές των ΗΠΑ στην θαλάσσια αυτή περιοχή δεν αφορούν μόνο τη Ρωσία αλλά όλα τα παρόχθια κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενέργειες και η ρητορική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο δεν θα είναι ωφέλιμες για τις παρόχθιες χώρες, οι οποίες θα έχουν μακροπρόθεσμα επιζήμιες συνέπειες.

Εάν η Τουρκία αναλάβει ρόλο στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο ενδέχεται να αποδυναμωθούν.

Μπορεί να λεχθεί ότι μια πιθανή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ουκρανίας θα είναι αποτελεσματική όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στη διεθνή σκηνή”
, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος ειδικός Caner Çiftçi του τουρκικού αμυντικού ινστιτούτου.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας (νέα γραμμή Θεσαλονίκη-Καβάλα-Τοξότες Ξάνθης, ύψους €1,3 δισ.), που θα συνδέσει τα 3 λιμάνια της Β. Ελλάδας, περιλαμβάνει την διασύνδεση με τις πόλεις Μπουργκάς και Βάρνα στο βουλγαρικό έδαφος, είναι το “βέλος” που θα διαλύσει τα τουρκικά ηγεμονικά σχέδια, αφού η χρησιμότητα του τουρκικού εδάφους παύει να έχει την σημασία που είχε πριν για τις ΗΠΑ.

Έτσι επιτυγχάνεται η πλήρης παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου, μεταβάλλοντας ολοκληρωτικά την γεωπολιτική εικόνα της περιοχής και ταυτόχρονα εξοβελίζει την τουρκική παρουσία.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα ένα μεγάλο σιδηροδρομικό έργο της νέας γραμμής Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Ξάνθης συνολικού μήκους 205χλμ, τμήμα της λεγόμενης και Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας, το οποίο θα συνδεθεί με την βουλγαρική πλευρά, αλλά για ένα τεράστιο γεωπολιτικό σχέδιο της Δύσης για παράκαμψη των Στενών και της κηδεμονίας της Τουρκίας σε αυτά.

Το ζήτημα της Δυτικής Θράκης, μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας είναι εδώ και καιρό στην ημερήσια διάταξη, σε συνδυασμό με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι τυχαία σύμφωνα με πολλούς.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι θέλουν να ελέγξουν με κάποιον τρόπο μέρος της περιοχής της Δ.Θράκης, να ακυρώσουν αν μπορούν (που δεν μπορούν) τη σιδηροδρομική Εγνατία, τόσο από την ελληνική όσο και από την βουλγαρική πλευρά και γενικά να “βάλουν πόδι” στην περιοχή την οποία ο Ερντογάν θεωρεί “σύνορα της καρδιάς του”.

Το επόμενο διάστημα θεωρείται κρίσιμο διότι η Άγκυρα θα προκαλέσει πιθανόν και στη Δ.Θράκη εκτός από το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, θέλοντας να ακυρώσει τα σχέδια που θα αναβαθμίσουν την χώρα μας στα μάτια της Δύσης μετά από 10 χρόνια απραξίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.