Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΕΙΛΟΥΝ την Θεσσαλονίκη οι τούρκοι... Σύμβουλος του Ερντογάν: «….το μεγάλο τούρκικο έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Όρκου»

Η απάντηση για τον γνωστό Γιγίτ Μπουλούτ, έναν από τους επικεφαλής συμβούλους του Ερντογάν και μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομική...




Η απάντηση για τον γνωστό Γιγίτ Μπουλούτ, έναν από τους επικεφαλής συμβούλους του Ερντογάν και μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία είναι ξεκάθαρη: η κατάληψη και της Θράκης, γιατί όχι, και της… Θεσσαλονίκης.

Η ανάρτηση

Αυτό, άλλωστε, υπονόησε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Αν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται σε κάθε πεδίο στο μεγάλο τουρκικό έθνος, τότε το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Ορκου».

Η κατάντια…

Θέλοντας να καταδείξει την κατάντια του καθεστώτος, όπως γράφουν τα tourkikanea, ο επίσης γνωστός εξόριστος τούρκος διανοούμενος Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν ερμήνευσε τις θλιβερές δηλώσεις Μπουλούτ:

«Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν κ. Μπουλούτ απειλεί τον κόσμο με επέκταση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας» σημειώνει ο κ. Τσαμάν, παραθέτοντας και τη δήλωση Μπουλούτ:

Ο εθνικός όρκος

Ο τουρκικός εθνικός όρκος είναι η διακήρυξη, το 1920, έξι σημείων των τούρκων εθνικιστών που θέτει τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στα όρια της ηττημένης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.