Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ... Παραστρατιωτικοί κατέλαβαν το κυβερνητικό κτήριο... Συγκρούσεις στην πρωτεύουσα- μεταφέρονται στρατιωτικές ενισχύσεις

Στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Δεκεμβρίου, ένοπλοι κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο και περικύκλωσαν τα κτήρ...







Στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Δεκεμβρίου, ένοπλοι κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο και περικύκλωσαν τα κτήρια της κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας, όπως αναφέρει το Sky News Arabia .

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η λιβυκή εφημερίδα «Al-Marsad», οι ένοπλοι περικύκλωσαν το αρχηγείο του πρωθυπουργού από έξω και ένα άλλο βίντεο παρακολουθούσε τις κινήσεις ένοπλων ομάδων σε διάφορες περιοχές της Τρίπολης.

Προηγήθηκε νωρίς την Τετάρτη, η απόφαση του προεδρικού συμβουλίου για την απόλυση του Αμπντέλ Μπασέτ Μαρουάν και την ανάθεση του Αμπντέλ Καντέρ Χαλίφα στη θέση του διοικητή της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Τρίπολης.

Σύμφωνα με λιβυκές πηγές, οι πόλεις της δυτικής περιοχής σημειώνουν κατάσταση συναγερμού ανάμεσα σε αρκετούς ένοπλους σχηματισμούς, μετά την πολιορκία του αρχηγείου του πρωθυπουργού.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή, καθώς η Λιβύη ετοιμάζεται να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια βουλευτικές εκλογές.

Παράλληλα, η παραστρατιωτική ομάδα «Ταξιαρχία αλ Σαμούντ» τα μέλη της οποίας δρουν στην πρωτεύουσα δεσμεύτηκαν ότι «δεν θα γίνουν προεδρικές εκλογές στη Λιβύη» και είπαν ότι «θα κλείσουν όλα τα κρατικά ιδρύματα στην Τρίπολη».

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άφιξη μεγάλης στρατιωτικής ενίσχυσης που προέρχεται από τη βάση Μπρακ αλ Σάτι, η οποία κατευθύνεται προς την Τρίπολη.

Ανέφερε ότι οι υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείσουν ως αποτέλεσμα της έντασης ασφαλείας στην πόλη.

Ο διεθνώς καταζητούμενος, Σαλάχ Μπαντί, απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλα, να πάρει τον έλεγχο όλων των κρατικών θεσμών στην Τρίπολη και τη Μισράτα και να μην πραγματοποιήσει εκλογές την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στη Βεγγάζη – γράφει η αραβική Al Ghad, ένοπλες ομάδες κατάφεραν να ελέγξουν την έδρα του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τρίπολη και το αρχηγείο του πρωθυπουργού στην Τρίπολη εκκενώθηκε αφού ένοπλοι ανέλαβαν τον έλεγχο.

Μάλιστα, ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της Προεδρικής Φρουράς και αυτών των ενόπλων στην Τρίπολη.

Αναφέρεται ότι αυτές οι ένοπλες ομάδες προέρχονταν από διάφορες περιοχές εντός και εκτός της πόλης της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Σαλάχ Μπαντί.

Ο Σαλάχ Μπαντί είναι μεταξύ εκείνων που καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεδομένων των εγκλημάτων του κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι είναι κοντά στην τρομοκρατική Μουσουλμανική Αδελφότητα και ότι είναι μεταξύ εκείνων που αρνούνται να διεξαχθούν εκλογές στη Λιβύη και
αποκάλυψε την κατοχή από αυτές τις ένοπλες ομάδες κατά την επίθεσή τους στο αρχηγείο του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες προσθέτουν ότι βαρέα όπλα κινήθηκαν προς το σιδηροδρομικό δρόμο και ανέλαβαν τον έλεγχο του αρχηγείου του πρωθυπουργού.

Οι ένοπλοι σχηματισμοί εισέβαλαν στο αρχηγείο του Πρωθυπουργού με μηχανήματα και πλατφόρμες πυραύλων εκφοβίζοντας τις δυνάμεις που ασφάλιζαν το κυβερνητικό αρχηγείο πυροβολώντας στον αέρα.

Al Ghad.tv

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.