Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Βεντέτα για έναν γάμο πίσω από την άγρια συμπλοκή των Ρομά έξω από τα δικαστήρια

  Στην έρευνα που ακολούθησε μετά την άγρια συμπλοκή που συνέβη το πρωί της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, οι Αρχές βρήκαν μια...

 





Στην έρευνα που ακολούθησε μετά την άγρια συμπλοκή που συνέβη το πρωί της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, οι Αρχές βρήκαν μια καραμπίνα και σφαίρες σε αυτοκίνητο που ανήκει στην ομάδα που επιτέθηκε στους Ρομά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ThessToday.gr, η αστυνομία έκανε “φύλλο και φτερό” το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είναι σταθμευμένο ακριβώς απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την συλλογή περαιτέρω πληροφοριών για τα εν λόγω επεισόδια.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτή η πρωτοφανής συμπλοκή είναι μία βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά.

Οι δύο οικογένειες, με έδρα η μία τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας» και η δεύτερη τη Νέα Μεσημβρία, βρέθηκαν στα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης ύστερα από μήνυση για ληστεία που υπέβαλε η δεύτερη οικογένεια σε βάρος μελών της πρώτης.

Η «κόντρα» τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φαίνεται να έχει ως αφετηρία έναν γάμο που έληξε άδοξα, όταν η νύφη εγκατέλειψε τον σύζυγό της, επιστρέφοντας στον πατέρα της, με την οικογένεια του γαμπρού να ζητά επιτακτικά την επιστροφή της. Έκτοτε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές, που μεταφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη, όταν συγγενείς του γαμπρού υπέβαλαν μήνυση για ληστεία (σε μάντρα αυτοκινήτων) σε βάρος μελών της οικογενείας της νύφης. Οι μηνυόμενοι ισχυρίζονται ότι η καταγγελία περί ληστείας είναι ψευδής και προσχηματική κι ότι δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα απειλές να μην αποκαλύψουν στις Αρχές ότι η αιτία της μήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα. Ενόψει της σημερινής προγραμματισμένης απολογίας σε Ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μέλη και των δύο οικογενειών. Εκεί πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησε άγρια συμπλοκή.

Οι συμπλεκόμενοι κρατούσαν ξύλα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης, προκαλώντας τον τρόμο σε θαμώνες και περαστικούς.

Υπενθυμίζεται ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο. Για το συμβάν έγιναν 23 προσαγωγές, εκ των οποίων συνελήφθησαν τελικώς τρεις.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στην ίδια ιστοσελίδα, η πλευρά των Ρομά ήταν ήδη 2-3 ημέρες έξω από τα δικαστήρια, χωρίς όμως να προκαλούν αναστάτωση.

«Είκοσι χρόνια σε αυτή την γειτονιά, εγώ δεν ξαναείδα κάτι τέτοιο στα μάτια μου. Δεν είναι δυνατόν να συνέβησαν όλα αυτά, μπροστά στα δικαστήρια με τόσες αστυνομικές δυνάμεις. Δυστυχώς η επέμβαση της αστυνομίας δεν ήταν άμεση. Δεν κατάλαβα τι έγινε, εγώ προσπαθούσα να τους χωρίσω, μπήκα ανάμεσά τους και αυτοί αφού δάρθηκαν έμπαιναν στα μαγαζιά μας για να κρυφτούν» είπε ιδιοκτήτρια καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.