Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙ ΕΔΩ... Τούρκος εμπειρογνώμονας: «Να είμαστε έτοιμοι για κατάσταση έκτακτης ανάγκης…»

«Εμπειρογνώμονας: Η Τουρκία μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της οικονομικής κρίσης» Δεκέμβριος 14, 2021. Ελλάδα. Ο Τούρκο...







«Εμπειρογνώμονας: Η Τουρκία μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της οικονομικής κρίσης»

Δεκέμβριος 14, 2021. Ελλάδα.

Ο Τούρκος καθηγητής Ιζέτ Οζγκέντς δήλωσε ότι οι Τούρκοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία ενδέχεται να κηρυχθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η συνεχιζόμενη πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι του ξένου νομίσματος έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική κρίση. Εμείς, ως κοινωνία, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να κηρυχθεί ως αποτέλεσμα μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης που φαίνεται αναπόφευκτη», είπε ο καθηγητής σύμφωνα με την εφημερίδα Duvar.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 119 του τουρκικού Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών καταστροφών, μολυσματικών ασθενειών και οικονομικών κρίσεων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική λίρα υπέστη μεγάλες απώλειες. Υποχώρησε περισσότερο από 2%, καθώς οι επενδυτές περίμεναν ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα μειώσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Νωρίτερα, στις 13 Δεκεμβρίου, η λίρα έπεσε σε ιστορικό χαμηλό σχεδόν 15 ανά δολάριο, ωθώντας την Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει για τέταρτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το επίπεδο μεταβλητότητας της λίρας ανήλθε επίσης στο επίπεδο του 2018 όταν η Τουρκία υπέστη νομισματική κρίση.

«Moskovskiy komsomolets»
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.