Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραλλαγή Ομικρον – Γιατί μπορεί να σημάνει και το τέλος της πανδημίας

 Αρκετοί ειδικοί θεωρούν πως η μετάλλαξη Ομικρον μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας, ωστόσο ο κύπριος επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης ...





 Αρκετοί ειδικοί θεωρούν πως η μετάλλαξη Ομικρον μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας, ωστόσο ο κύπριος επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης θεωρεί πως αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε συγκρατημένοι.

Χωρίς επαρκή στοιχεία

Οπως εξήγησε στο Πρωτοσέλιδο ο Δρ Βωνιάτης, «μέχρι χθες στην ΕΕ είχαμε 766 κρούσματα και άλλα 1800 στον υπόλοιπο κόσμο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Αφρική ήταν 499 και η χώρα που έχει τα περισσότερα περιστατικά είναι η Βρετανία».

«Με αυτήν την εικόνα δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της νόσου. Φαίνεται να μεταδίδεται πιο γρήγορα από τη Δέλτα. Το γεγονός ότι η νόσηση δεν είναι βαριά από τη νέα μετάλλαξη είναι κάτι που διαπιστώθηκε από τη Νότια Αφρική. Το βλέπουμε ακόμη και μέχρι σήμερα αλλά οι αριθμοί είναι πολύ μικροί για να βγάλουμε συμπεράσματα», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, πως εάν δεν έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις ασθενών και δεν έχουμε θανάτους, τότε ίσως η Ομικρον φέρει το τέλος της πανδημίας.

«Δεν θα μπορεί να επιβιώσει»

«Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν έχει αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό ο ιός όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τη νέα μετάλλαξη, ο ιός δεν θα μπορεί να επιβιώσει» λέει ο Δρ Βωνιάτης (βίντεο, κάτω, στο σημείο 3.57 έως 6.05).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.