Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σου ορκίζομαι στο Κοράνι θα σου κόψω τον λαιμό»… Απειλές κατά ιερέα σε λιτανεία της Παναγίας

“Ορκίζομαι στο Κοράνι θα σου κόψω το λαιμό” : Καθολική πομπή θύμα απειλών στην πόλη Ναντέρ Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, περίπου 30 πιστοί της...







“Ορκίζομαι στο Κοράνι θα σου κόψω το λαιμό” : Καθολική πομπή θύμα απειλών στην πόλη Ναντέρ

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, περίπου 30 πιστοί της ενορίας του Φοντενέλς δέχτηκαν απειλές για θάνατο και βρισιές του τύπου “άπιστοι” , “ομάδες π….” και “Δεν είστε στο σπίτι σας”.

Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, περίπου τριάντα πιστοί από την ενορία του Fontenelles, στη Ναντέρ, δέχθηκαν επίθεση από δώδεκα άτομα κατά τη διάρκεια λιτανείας που οργανώθηκε προς τιμήν της Παναγίας, που γιορτάζεται από όλους τους Καθολικούς στη γιορτή της Αμόλυντης Σύλληψης – και ιδιαίτερα στο Fontenelles, του οποίου η ενοριακή εκκλησία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σφοδρής συμπλοκής, ύβρεις και απειλές εκτοξεύτηκαν κατά των παρόντων κληρικών και ενοριτών, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να εγκαταλείψουν τους σταθμούς που σχεδιάζονταν κατά μήκος της διαδρομής και να φτάσουν πιο γρήγορα στο σημείο άφιξης. της πομπής.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin καταδίκασε «απαράδεκτες πράξεις». «Η ελευθερία της λατρείας πρέπει να μπορεί να ασκείται με απόλυτη ηρεμία στη χώρα μας. Υποστήριξη στους Καθολικούς στη Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός.

Οι πιστοί αντιμετωπίζονται ως «άπιστοι

Ένας πιστός της ενορίας δημοσίευσε αρχικά μια συνοπτική περιγραφή των γεγονότων στα κοινωνικά του δίκτυα, την οποία επιβεβαίωσε στην Figaro ο Jean-Marc Sertillange, μόνιμος διάκονος στην υπηρεσία της ενορίας. «Η πομπή μας, που γίνεται κάθε χρόνο στις 8 Δεκεμβρίου για τη γιορτή της ενορίας, έπρεπε να ξεκινήσει από την εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ για να φτάσει στην εκκλησία Sainte Marie, στην περιοχή Pablo Picasso. Η διαδρομή μόλις ενός χιλιομέτρου είχε εγκριθεί από τη νομαρχία μετά από δήλωση που υπέβαλα. ”

«Αλλά λίγο μετά τις 7:00 μ.μ., και όταν είχαμε προχωρήσει μόνο μερικές εκατοντάδες γιάρδες, ένα μάτσο αγνώστων στο μονοπάτι μας επιτέθηκαν φραστικά στον πρώτο σταθμό προσευχής». Ο διάκονος αναφέρει τρεις κύριους αρχηγούς, και μια ντουζίνα ατόμων που απειλούσαν, πίσω από τη σκηνή. Ανέφερε πως οι πιστοί της ενορίας δέχθηκαν προσβολές, τους μεταχειρίστηκαν ως ¨άπιστους¨ και τους απείλησαν .



«Σου ορκίζομαι στο Κοράνι, θα σου κόψω το λαιμό» απείλησε ένας από τους επιτιθέμενους τον ιερέα που άνοιξε την πομπή. «Στη συνέχεια μας έριξαν νερό και μετά άρπαξαν έναν από τους πυρσούς που στη συνέχεια έστειλαν προς την κατεύθυνση μας», πρόσθεσε. Η αστυνομία, η οποία είχε πάει στην αρχή της πομπής έφυγε, ενώ όταν επέστρεψε αργότερα για να δει τους πιστούς. οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια η πομπή συνεχίστηκε, αλλά χωρίς να κάνουν νέες στάσεις, καθώς οι διοργανωτές έκριναν πιο λογικό να περιμένουν μέχρι να φτάσουν στην αυλή της ενοριακής εκκλησίας .

Ο Jean-Marc Sertillange ισχυρίζεται ότι κατήγγειλε αυτά τα γεγονότα στη νομαρχία και στο αστυνομικό τμήμα, με τους οποίους θα συζητήσει στο μέλλον για την ασφάλεια των ενοριακών πομπών.
………….
…………

https://www.lefigaro.fr/faits-divers/sur-le-coran-je-vais-t-egorger-a-nanterre-des-catholiques-en-procession-victimes-de-menaces-20211211

Σχ. tourkikanea.gr: Αναλογιστείτε την εικόνα…. Να ακολουθείς την πομπή της Παναγίας στην πατρίδας σου και να έρχονται αυτά τα … να σε βρίζουν, να σε απειλούν, να σου πετάνε νερό και να σε προσβάλλουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.