Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουλάχιστον 70 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ – Τζο Μπάιντεν: «Αφάνταστη τραγωδία»

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τους ανεμοστρόβιλους, που πλήττουν εδώ και λίγες ώρες τις ΗΠΑ. Τα ακραία καιρικά φαιν...







Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τους ανεμοστρόβιλους, που πλήττουν εδώ και λίγες ώρες τις ΗΠΑ. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για τις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα.

Οι ανεμοστρόβιλοι που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια «αφάνταστη τραγωδία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σε ανάρτηση του στα social media, ο Τζο Μπάιντεν διευκρίνισε πως ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. «Εργαζόμαστε μαζί με τους κυβερνήτες (των πολιτειών) για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση επιζώντων», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το Sputnik, σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες των ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 30 ανεμοστρόβιλοι. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 70.
Δείτε βίντεο:



Στο Ιλινόις άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει παγιδευτεί ύστερα από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Amazon κοντά στο Σεν Λούις εξαιτίας λόγω ανεμοστρόβιλων. Η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της πόλης Κόλινσβιλ ανακοίνωσε ότι έχει «υπάρχει ένα περιστατικό με πολλά θύματα», ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρτσβιλ, στο νότιο Ιλινόι.

Στο Τενεσί, η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε στην Post ο Ντιν Φλένερ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

Νωρίτερα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, πέντε τραυματίστηκαν και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι αφού οίκος ευγηρίας στο βορειοανατολικό Άρκανσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.