Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δολοφονία στη Γλυφάδα: «Ήρθα από τη Δανία για να τον σκοτώσω» – Όσα κατέθεσε ο 51χρονος δράστης

«Ήρθε αποφασισμένος να σκοτώσει. Κρυφά, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ούτε την ίδια του τη μάνα. Και όταν ...







«Ήρθε αποφασισμένος να σκοτώσει. Κρυφά, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ούτε την ίδια του τη μάνα. Και όταν παραδόθηκε και ομολόγησε, ήταν σαφές πως το κίνητρό του ήταν καθαρά οικονομικό».

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗ

Με αυτά τα λόγια, στέλεχος της Ασφάλειας που έχει πλήρη εικόνα της άγριας δολοφονίας στη Γλυφάδα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο 51 ετών Αθανάσιος Λ. σχεδίασε φονική ενέδρα στον 66χρονο σύντροφο της μητέρας του, Ι.Σ., έξω από το χρωματοπωλείο της στην Άνω Γλυφάδα.

Ο δράστης έφυγε από την Ελλάδα πριν από οκτώ χρόνια, μετά από μια αποτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, που του κόστισε καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές και χρέη.

Αποφάσεις που τον κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια μόνιμα στη Δανία. Χωρίς να κάνει οικογένεια, εργαζόταν σε μια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν είχε επιστρέψει ποτέ, ούτε για λίγες ημέρες. Κάτι που ήταν γνωστό στη γειτονιά του.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν, ειδικά μετά τις επίμονες ερωτήσεις τους για το κίνητρο που τον οδήγησε να κατασφάξει τον 66χρονο σύντροφο και συνεργάτη της μητέρας του με ένα μεγάλο στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, ο Θανάσης Λ. ζητούσε όλα αυτά τα χρόνια οικονομική βοήθεια από τη μητέρα του, πιθανότατα για να καλύψει τα χρέη και να εξαγοράσει τις ποινές που του είχαν επιβληθεί.

Μάλιστα, θεωρούσε πως ο 66χρονος ήταν αυτός που εμπόδιζε αυτή τη βοήθεια και πίστευε πως εκμεταλλευόταν οικονομικά τη μητέρα του. «Γι’ αυτό ήρθα από τη Δανία. Για να τον σκοτώσω», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, αμέσως μετά την παράδοσή του.

Εμμονή

Ο 66χρονος εργαζόταν σε εταιρεία που προμήθευε το κατάστημα της μητέρας του δράστη με χρώματα και άλλα εμπορεύματα και έτσι γνωρίστηκαν. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, δημιουργήθηκε σχέση μεταξύ τους. Το θύμα παραιτήθηκε από την εταιρεία και εργαζόταν στο χρωματοπωλείο.

Από τότε φαίνεται πως ξεκίνησε η εμμονή του δράστη εναντίον του. Όμως, από την αναχώρησή του και μετά, δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, υπήρχαν συνεχείς προστριβές τηλεφωνικά με τη μητέρα του για το θέμα αυτό, δηλαδή της σχέσης της με τον 66χρονο. Τελικά, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, ο γιος αποφάσισε να επιστρέψει και να «λύσει» με τον πλέον φρικτό τρόπο τα οικογενειακά του προβλήματα.

Μέσω της πλατφόρμας Airbnb, νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και έφτασε αεροπορικώς από τη Δανία πριν από περίπου δύο μήνες. Από τότε δεν είχε καμία επαφή με τη μητέρα του, αλλά και με κανένα άλλο πρόσωπο του ευρύτερου περιβάλλοντός της. Κανείς δεν γνώριζε πως είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν και αποφάσισε να ολοκληρώσει το σχέδιό του με την ενέδρα που έστησε στον σύντροφο της μητέρας του, έξω από το χρωματοπωλείο της στην οδό Βορείου Ηπείρου 4.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.