Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί ετοιμάζεται πυρετωδώς το πρώτο ελληνικό σμήνος Rafale-Στόχος η ομάδα μάχης του τουρκικού αεροπλανοφόρου Αναντολού

"Εξόντωση" από αέρος της ομάδας μάχης του τουρκικού μινι αεροπλανοφόρου Αναντολού από ειδικό ελληνικό σμήνος Rafale. ΗΕλλάδα ετοι...







"Εξόντωση" από αέρος της ομάδας μάχης του τουρκικού μινι αεροπλανοφόρου Αναντολού από ειδικό ελληνικό σμήνος Rafale.

ΗΕλλάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το πλου ( εντός του 2021 έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι) του τουρκικού αεροπλανοφόρου Αναντολού και των πλοίων συνοδείας του ( ομάδα μάχης) σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ώστε να είναι πανέτοιμη.

Πως μπορεί όμως να γίνει αυτό πράξη;

Με το νέο σμήνος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία σε περίπτωση σοβαρής κρίσης θα αναλάβουν ειδικά επιχειρήσεις TASMO ( tactical air support for maritime operations) με αποκλειστικό στόχο το τουρκικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία που θα το συνοδεύουν.

Θα είναι μια εξέλιξη που ούτε οι Τούρκοι την ανέμεναν, παρόλο που δεν έχει επιλεγεί ακόμη ποιος τύπος αεροσκάφους θα εφοδιάσει το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο.

Το ελληνικό σμήνος θα εκπαιδευτεί ειδικά στην εξόντωση της τουρκικής ναυαρχίδας, κόβοντας άμεσα την όρεξη της Άγκυρας για επιβολή της αποκαλούμενης “Γαλάζιας Πατρίδας”, το επόμενο διάστημα που θα φουντώσει η αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Ακόμα και τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία θα παραλάβει τα αεροσκάφη Rafale περισσότερο για αποστολές TASMO (Tactical Αir Support For Maritime Operation) εναντίον των τουρκικών πλοίων, διαθέτοντας την αναμφισβήτητη αεροπορική υπεροχή.

Ουσιαστικά η Άγκυρα θεωρεί ότι η Ελλάδα θα διαθέτει με την παραλαβή των γαλλικών πυραύλων, το αντίδοτο όχι μόνο κατά του τουρκικού αποβατικού, αλλά κατά του συνόλου του τουρκικού στόλου, ο οποίος θα βρεθεί στο στόχαστρο σε περίπτωση ενδεχόμενου σοβαρού στρατιωτικού επεισοδίου, σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Στις αρχές του 2022, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει ετοιμοπόλεμο το πρώτο σμήνος αεροσκαφών 4++ γενιάς τύπου Rafale της 332 Μοίρας ( παντός καιρού), για την ειδική στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ο βασικότερος ίσως λόγος για τον οποίο τα Rafale θεωρούνται «game changer» είναι τα όπλα τους. Οι πύραυλοι Mica, Exocet και Scalp που μπορούν να μεταφερθούν και από τα Mirage 2000-5 θα «φοριούνται» και από τα Rafale. Η αγορά δε των πυραύλων Meteor θα κάνει τη διαφορά υπέρ της ελληνικής πλευράς.

Κοινώς το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο και τα πλοία που θα το συνοδεύουν, θα αποτελέσει τον πιο ελκυστικό στόχο των ελληνικών Rafale, τα οποία θα το στοχοποιήσουν από μεγάλη απόσταση στέλνοντας πυραύλους αέρος – επιφανείας AM.39 Exocet, στην τουρκική ναυαρχίδα.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ TCG ANADOLU

Περιγράφεται ως η ναυαρχίδα του τουρκικού ναυτικού, το TCG ANADOLU έχει μήκος 232 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα.

Το Anadolu, το οποίο έχει ύψος 58 μέτρα, διαθέτει ένα γκαράζ βαρέων φορτίων για βαρέα οχήματα όπως δεξαμενές και κοντέινερ 1.410 τετραγωνικών μέτρων.

Το πλοίο περιλαμβάνει επίσης μια αποβάθρα πλοίων 1.165 τετραγωνικών μέτρων, ένα γκαράζ ελαφρού φορτίου 1.880 τετραγωνικών μέτρων, 6 χώρους προσγείωσης και ένα κατάστρωμα πτήσης 5.440 τετραγωνικών μέτρων με ράμπα πτήσης και υπόστεγο 900 τετραγωνικών μέτρων.

Το Anadolu έχει επίσης χωρητικότητα για 6 μαχητικά αεροσκάφη , 4 ελικόπτερα Atak, 8 ελικόπτερα μεταφοράς μεσαίας αποστολής, 2 ελικόπτερα θαλάσσης και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως είναι λογικό όλα αυτά τα ελληνικά μαχητικά, έχουν ανησυχήσει την τουρκική πλευρά που βλέπει τα σχέδια της για ισχυρό πολεμικό ναυτικό να ακυρώνεται στην πράξη από την ελληνική πολεμική αεροπορία, ενώ είμαστε σε αναμονή της αγοράς Κορβετών, που θα κάνουν την διαφορά στο Αιγαίο.

Με το σμήνος αυτό από την απαρχή του 2022, η πολεμική μας αεροπορία θα κυριαρχήσει ποιοτικά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας σίγουρα έντονη ανησυχία στην τουρκική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.