Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Lockdown στην Ευρώπη: Πού εφαρμόζεται ήδη και πού απέχει μια «ανάσα» – Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Βρισκόμαστε ένα… μήνα και μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα και ο κορονοϊός «επελαύνει» τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη. Την Τετάρτη, 2...







Βρισκόμαστε ένα… μήνα και μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα και ο κορονοϊός «επελαύνει» τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη. Την Τετάρτη, 24.11.2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.108 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, διάστημα κατά το οποίο 93 συμπολίτες μας πέθαναν, ενώ ακόμη 612 δίνουν τη μάχη διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει… παρόμοιες καταστάσεις και στην Ευρώπη, με την λέξη lockdown να έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο. Μια λέξη που όλοι θα ήθελαν να ξορκίσουν, αλλά που δυστυχώς είναι ήδη εδώ σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, με την ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο πως ένα καθολικό lockdown στη χώρα μας δεν πρόκειται να επιβληθεί.

Η Γηραιά Ήπειρος, πάντως, βρίσκεται ξανά στη «βαριά σκιά» της πανδημίας. Ας δούμε αναλυτικά τα δεδομένα που ισχύουν προσώρας.

Πολιτικοί και Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ζητούν lockdown στην Γερμανία

Στην Γερμανία, η οποία παρεμπιπτόντως απέκτησε κυβέρνηση την Τετάρτη, 24.11.2021, ο επικεφαλής του επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λοταρ Βιλερ, βλέπει ένα νέο καθολικό «λουκέτο» ως τη μοναδική λύση.

«Στην παρούσα κατάσταση, δυστυχώς, αυτά τα μέτρα δεν είναι πλέον αρκετά. Τώρα χρειαζόμαστε μια σημαντική μείωση των επαφών. Αυτό περιλαμβάνει: τηλεργασία, ακύρωση εκδηλώσεων, μείωση του αριθμού των ατόμων σε θέατρα, κλείσιμο των μπαρ και των κλαμπ, ξανά», τόνισε.

Όλα αυτά την ώρα που η Bild αποκαλύπτει πως ένα καθολικό lockdown… χθες ήθελε η υπηρεσιακή Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD, η Μέρκελ «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης», όμως η πρότασή της απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.

Δραματικές είναι, στο μεταξύ, οι περιγραφές των γιατρών: «Έχουμε όλο και νεότερους ανθρώπους στην εντατική. Ο χρόνος που λαμβάνουν θεραπεία είναι σημαντικά μεγαλύτερος και γεμίζει τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο Επικεφαλής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Νοσοκομείο Άγιος Αντώνιος, Ούβε Γιάνσεν.

«Ο κορονοϊός δεν έχει ακόμη νικηθεί. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας φτάνουν στα όριά τους» δηλώνει ο διάδοχος της Μέρκελ στην Καγκελαρία, Όλαφ Σολτς, την ώρα που οι πολίτες φαίνεται πως τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, στην πλειοψηφία τους, με ουρές να σχηματίζονται στα εμβολιαστικά κέντρα τις τελευταίες ημέρες.
Η Ολλανδία… ετοιμάζεται για lockdown – Αντιδράσεις, ταραχές και συλλήψεις

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Ολλανδία, με την χώρα να στέλνει ασθενείς στην Γερμανία για να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας. «Το ποσοστό μόλυνσης είναι υψηλότερο από ποτέ και ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα» αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Ολλανδίας Ούγκο Ντε Γιονγκ, ενώ η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Παρασκευή νέα μέτρα, προσπαθώντας να περιορίσει την διασπορά.

Πάντως τα πράγματα είναι σοβαρά στην Ολλανδία, όπου οι αποφάσεις αυτές δεν έρχονται με «βελούδινο» τρόπο, καθώς δύο άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια κατά των υγειονομικών περιορισμών καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης, στον απόηχο των ταραχών που συγκλόνισαν την χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Οι κατηγορούμενοι, ένας άνδρας 29 ετών και μια γυναίκα 26 ετών, που συμμετείχαν στις ταραχές της περασμένης Παρασκευής στο Ρότερνταμ, καταδικάστηκαν και οι δύο σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, οι δύο εξ αυτών με αναστολή.

Κρίθηκαν ένοχοι ότι πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, όπου η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Στους Τέρενς φαν ντε Μπ. και η Σάρον Μ. το δικαστήριο απαγόρευσε, επίσης, να κυκλοφορούν για έναν χρόνο στην εμπορική ζώνη του κέντρου του Ρότερνταμ, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια. Η Σάρον Μ. θα πρέπει να πληρώσει 1000 ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε σε περιπολικά.

Μετά το Ρότερνταμ, συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Χάγη το Σάββατο, αλλά και σε άλλες πόλεις στο βόρειο και νότιο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες…

Συνολικά, 173 άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 τραυματίστηκαν στη χώρα από την Παρασκευή.
Νέα μέτρα ανακοινώνει και η Γαλλία

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Γαλλία, Γκαμπριέλ Ατάλ, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μεγάλους περιορισμούς στη δημόσια ζωή, προτιμώντας να ενισχυθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ανεβάσει ρυθμό η εκστρατεία για τον ενισχυτικό εμβολιασμό.

Έτσι, η απόφαση είναι να αυστηροποιήσει τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για το υγειονομικό πιστοποιητικό.

Η επιδημία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον δείκτη επίπτωσης –τον αριθμό των μολύνσεων ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους– να αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 200 τις επόμενες μία ή δύο ημέρες.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον γαλλικό λαό, χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε, για να σώσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς και να βγάλουμε τον χειμώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε επίσης ο Ατάλ, με όλη τη χώρα να αγωνιά για το τι… θα ακούσει.

Η Σλοβακία… το πάτησε αλά Αυστρία

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη, 24.11.2021, η Σλοβακία ανακοίνωσε νέο γενικό lockdown, στο πρότυπο της γειτονικής Αυστρίας, η οποία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επανέφερε το καθολικό «λουκέτο».

«Δεν είναι ένα αρεστό μέτρο, είναι όμως αναπόφευκτο», δήλωσε η Πρόεδρος Σλοβακίας, Σουζάνα Τσαπούτοβα και όπως έγινε γνωστό, από την Πέμπτη 25.11.2021, στην Σλοβακία θα κλείσουν για όλους εστιατόρια, καφέ και καταστήματα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Τοπικά lockdown στην Ιταλία μετά τα πάρτι που είχαν… απώτερο στόχο να κολλήσουν οι ανεμβολίαστοι!

Εν τω μεταξύ στην Ιταλία, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος ο οποίος οδήγησε στην απόφαση να επιβληθεί lockdown σε 20 δήμους στην αυτόνομη βορειοανατολική περιφέρεια Άνω Αδίγη.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή αυτή, όπου από ήδη ξεκίνησε βραδινή και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας οργανώνονται «κορονοπάρτι» από ανεμβολίαστους, στα οποία συμμετέχει τουλάχιστον ένα άτομο θετικό στον ιό!

Στόχος τους, είναι να μολυνθούν (!) και να μπορέσουν να πάρουν πιστοποιητικό ανάρρωσης χωρίς, βέβαια, να έχουν εμβολιαστεί. Μια άκρως επικίνδυνη «στρατηγική» η οποία προκάλεσε ήδη τουλάχιστον έναν θάνατο, μεταφορές ασθενών σε ΜΕΘ και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Η Κύπρος… με μέτρα

Στην Κύπρο, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα γίνονται μόνο με έγκριση του υπουργείου, ενώ οι πολίτες άνω των 12 ετών θα μπαίνουν σε γήπεδα, σινεμά και χώρους εστίασης μόνο εφόσον έχουν εμβολιαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.