Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ... Ομολόγησε και «έδωσε» τους συνεργάτες του στον ISIS ο Ιρακινός που ζούσε στην Αθήνα...!!!

Αναβαθμίζεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του 34χρονου Ιρακινού ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS. Η υπόθεση περνάει πλέ...







Αναβαθμίζεται η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του 34χρονου Ιρακινού ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS.

Η υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια ειδικής εφέτη ανακρίτριας καθώς ο 34χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στον ISIS και να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία ενδέχεται να έχουν περάσει ήδη στην Ευρώπη.

Λόγω αυτού αποφασίστηκε η δικαστική έρευνα να περάσει από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο Εφετείο και να ανατεθεί σε ειδική εφέτη ανακρίτρια. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στην Ολομέλεια Εφετών η οποία λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, έκανε δεκτό το αίτημα, η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή και συγκεκριμένα στην Εφέτη που χειρίζεται τις υποθέσεις τρομοκρατίας, Ιωάννα Στρατσιάνη.

Παράλληλα ζητήθηκε και η άμεση υποβολή της σχετικής δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που υπέδειξαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, το οποίο τον απεικονίζει σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014. Ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί, ο 34χρονος είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα κι έτσι παρέμενε στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.