Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παρουσίαση στο ΓΕΣ του Ελληνικού τροχοφόρου HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH...!!!

Στις 16 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Διευθυντή και στελεχών της Διεύθυνσης Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και εκπροσώ...







Στις 16 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Διευθυντή και στελεχών της Διεύθυνσης Πεζικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και εκπροσώπων από την 1Η Στρατιά, το Γ’ ΣΣ/NDC-GR, τη ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία και την 1η Ταξιαρχία Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών, το Ελληνικής σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 34ΜΚ Ταξιαρχίας ΠΖ στο στρατόπεδο “ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ” που βρίσκεται στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

  • Στην διάρκεια της, οι επιτελείς ενημερώθηκαν για τα Τεχνικά και Επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του οχήματος, καθώς και για τις ειδικοποιημένες εκδόσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία όπως,
  • η έκδοση μεταφοράς όλμου 81 ή 120mm,
  • η αντιαρματική έκδοση με πυροβόλο 20mm και μονό ή διπλό Α/Τ εκτοξευτή πυραύλων SPIKE LR,
  • η έκδοση Διοικήσεως που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλούς σταθμούς Επικοινωνιών και Τερματικό του ΣΔΕ ΗΝΙΟΧΟΣ,
  • η έκδοση Προωθημένου παρατηρητή ΠΒ,
  • η έκδοση μεταφοράς του Α/Τ συστήματος SPIKE N-LOS,
  • η έκδοση Ασθενοφόρου κλπ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για την νέα αερομεταφερόμενη έκδοση Ειδικών Επιχειρήσεων με βάρος 7,5 τόνους, ανοικτή οροφή και δυνατότητα μεταφοράς πολυβόλων, αυτόματων βομβιδοβόλων, όλμων 60mm και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου σε ειδική βάση στο πίσω μέρος.

Στην επίδειξη που ακολούθησε, επιδείχθηκε η δυνατότητα επιβίβασης ομάδος Πεζικού 8 ατόμων με πλήρη εξοπλισμό και η ασφαλής και άνετη μεταφορά της με υψηλές ταχύτητες σε αρματικό έδαφος εκτός οδών.

Η σπονδυλωτή σχεδίαση και η μεγάλη μεταφορική ικανότητα του οχήματος, σε συνδυασμό με τι πρωτοπόρες καινοτομίες που ενσωματώνει, παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε επιχειρησιακή απαίτηση συνδυάζοντας αρμονικά την υψηλή ευκινησία με κορυφαίο επίπεδο προστασίας και επάρκεια χώρων για κάθε αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.