Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κλειδώνει η Νέα Ελληνική Τάξη στη Μεσόγειο... Στην Γερουσία το νομοσχέδιο για αμυντική βοήθεια στη χώρα μας μαζί με τα «ελληνικά» F-35

Πυρετώδεις διεργασίες έχουμε αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή στις ΗΠΑ, σχετικά μ την ψήφιση του νομοσχεδίου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-Η...








Πυρετώδεις διεργασίες έχουμε αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή στις ΗΠΑ, σχετικά μ την ψήφιση του νομοσχεδίου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, με πρόταση του Αμερικανού Γερουσιαστή Μενέντεζ, από το οποίο αναμένοντας σοβαρές εξελίξεις για την ελληνική Πολεμική μας Αεροπορία.

Εκεί μέσα έχουμε την στήριξη των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, την στήριξη πώλησης F35 στην Ελλάδα, την συνέχιση επενδύσεων στην χώρα μας μέσω ΙΜΕΤ και DFC, την στήριξη της τριμερούς συνεργασίας και το ζήτημα του ρόλου της Ελλάδος ως πυλώνα σταθερότητας στην ΝΑ Μεσόγειο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας του 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερουσία, καθώς ο ηγέτης της πλειοψηφίας, γερουσιαστής Chuck Schumer (D-N.Y.) ανέλαβε δράση για το νομοσχέδιο στις 15 Νοεμβρίου.

Η κίνηση έρχεται μετά από πίεση μελών και των δύο κομμάτων στη Βουλή και στη Γερουσία για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ.

Εφόσον θα έχουμε “λευκό καπνό” στο ζήτημα της αγοράς 18-24 μαχητικών αεροσκαφών F-35 , τότε η από κτηση από την Ελλάδα αυτών των υπερ-μαχητικών θα γίνει πραγματικότητα, αλλάζοντας τις ισορροπίες για πρώτη φορά με την Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, σε σχέση με την έως τώρα στάση της Ουάσιγκτον προς τις δύο χώρες.
Ομάδα της Lockheed Martin διεξάγει πυρετώδεις διαβουλεύσεις εντός Ελλάδος

Η αμερικανική εταιρεία με ομάδα ειδικών της μετέβη στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στην συνέχεια θα μεταβεί στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Σκοπός της είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας μας, σε ότι αφορά τις δυνατότητες για υποσκευαστικό έργο για τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35, εφόσον όμως ευοδωθούν όλες οι τωρινές προσπάθειες.

Το θέμα της αγοράς F-35 από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει πάρει “ φωτιά” στην κυριολεξία από την ελληνική και την αμερικανική πλευρά για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, εάν όλα πάνε καλά, θα αγοράσουμε πιθανόν 24 ίσως και λιγότερα μαχητικά F-35, αλλάζοντας πλήρως την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία του Ερντογάν, εκτός και υπάρχει άλλος Τούρκος πρόεδρος/πρωθυπουργός στο τιμόνι της χώρας αυτής το επόμενο μακρύ διάστημα, διότι τότε ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

Το αμερικανικό κράτος προς το παρόν, δεν επιθυμεί πλέον την παράδοση αεροσκαφών F-35A στην Τουρκία και για άλλους γεωπολιτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν πιο πολύ με τα νεο-οθωμανικά σχέδια για κυριαρχία σε Μ.Ανατολή και ΝΑ Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.