Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμφιλοχία: Εικόνες ντροπής σε διανομή τροφίμων – «Μας είχαν στη βροχή για μια σακούλα τρόφιμα»

Απίστευτο και όμως συνέβη και αυτό στην Αμφιλοχία του 2021. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα karvasaras.gr στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμ...







Απίστευτο και όμως συνέβη και αυτό στην Αμφιλοχία του 2021. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα karvasaras.gr στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ), μοιράστηκαν την Τρίτη 23 Νοεμβρίου τρόφιμα και είδη ανάγκης στην Αμφιλοχία, μέσα στη βροχή, με δικαιούχους να καταγγέλλουν τριτοκοσμικές συνθήκες στο λιμάνι της πόλης.

Η βοήθεια που λαμβάνουν οι δικαιούχοι περιλαμβάνει νωπό βόειο κρέας, νωπό χοιρινό κρέας, τυρί φέτα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, τυρί γραβιέρα ΠΟΠ, ακτινίδια, μήλα και μπανάνες & είδη βασικής υλικής συνδρομής όπως βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας, καθαριστικό γενικής χρήσεως, υγρό πιάτων, σαπούνι πλάκα, σερβιέτες.

Όπως καταγγέλλουν, όμως, -σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα της ιστοσελίδας- ωφελούμενοι του προγράμματος που δικαιούνται να λάβουν τη βοήθεια κλήθηκαν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι, δίπλα από τις καφετέριες της πόλης, σε ένα κεντρικό, ανοιχτό σημείο, υπό βροχόπτωση, για να παραλάβουν την υλική συνδρομή που τους αναλογεί.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αλλά και με τα δελτία καιρού των προηγούμενων ημερών να έχουν προειδοποιήσει για κακοκαιρία, η επιλογή ενός τόσο κεντρικού σημείου, το οποίο μάλιστα δεν είναι στεγασμένο, για να παραλάβουν τη βοήθεια που δικαιούνται οι ωφελούμενοι, προκάλεσε προβληματισμό και αγανάκτηση.

Όπως αναφέρει σε επικοινωνία του με το karvasaras.gr άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο, «ο κόσμος κουβαλούσε τελάρα χωρίς ομπρέλες μέσα στη βροχή. Είναι ντροπή»! Μάλιστα αναφέρει επίσης ότι, «εγώ δηλαδή που είμαι άνεργος και για να ανταπεξέλθω έχω την ανάγκη και πάω να πάρω τη βοήθεια του ΤΕΒΑ, πρέπει να την πάρω στο κέντρο της πόλης; Στο πιο πολυσύχναστο σημείο; Δηλαδή και να υπήρχε ένας άνθρωπος που δεν ξέρει την ανάγκη μου, πρέπει να τη μάθει»;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.