Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουνΈχοντας ομολογήσει την ενοχή του από την πρώτη στιγμή, παραιτήθηκε από όλα τα ένδικα μέσα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ποινή του - Εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 17 Νοεμβρίου στην Πολιτεία του Μισισιπή

Ο 50χρονος Ντέιβιντ Νιλ Κοξ, έγινε ο πρώτος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις 17 Νοεμβρίου με θανατηφόρα ένεση, στην Πολιτεία του Μισισιπή, στον Αμερικανικό Νότο, μετά από 9 χρόνια. Έχοντας ομολογήσει την ενοχή του από την πρώτη στιγμή παραιτήθηκε από όλα τα ένδικα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εκτέλεσή του ζητώντας να εκτελεστεί η ποινή. Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης λίγο πριν την θανατηφόρα ένεση είπε για τον εαυτό του: «Μου αξίζει να πεθάνω». Και για πολλούς, πράγματι του άξιζε. Ο Ντέιβιντ είχε πυροβολήσει την εν διαστάσει σύζυγό του Κιμ Κερκ και ενώ εκείνη κείτονταν αιμόφυρτη στο πάτωμα βίασε τρεις φορές μπροστά στα μάτια της την 12χρονη τότε κόρη της, Λίντσεϊ. Η κοπέλα που σήμερα είναι 23 ετών, παρακολούθησε την εκτέλεσή του, 11 χρόνια μετά τον βιασμό της και την δολοφονία της μητέρας της…

«Πεθαίνω...»

Σύμφωνα με την Λίντσεϊ Κερκ, η μητέρα της, Κιμ, παντρεύτηκε τον Ντέιβιντ Κοξ όταν εκείνη ήταν ακόμη βρέφος. Όταν η Λίντσεϊ ήταν οκτώ ετών, η μητέρα της την ενημέρωσε ότι ο Κοξ δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Ο Κοξ ήταν οδηγός εμπορικού φορτηγού μέχρι την ημέρα που τραυματίστηκε στην πλάτη, δεν μπορούσε να εργασθεί, άρχισε να παίρνει επιδόματα αναπηρίας και συνήθιζε να κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης μπροστά στα παιδιά. Η Λίντσεϊ ισχυρίστηκε ότι την βίαζε για χρόνια, όταν η μητέρα της έλειπε από το σπίτι, αλλά φοβόταν να μιλήσει γι αυτό καθώς εκείνος την απειλούσε. «Πάντα μου έλεγε ότι θα μας σκότωνε αν μιλούσα».

Το καλοκαίρι του 2009, όμως, η Λίντσεϊ ενημέρωσε τη μητέρα της για όσα της έκανε ο Κοξ. Αμέσως μετά την καταγγελία της Κιμ Κερκ, ο Ντέιβιντ Κοξ μπήκε στη φυλακή στο Βόρειο Μισισιπή. Κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιών, κατοχή μεθαμφεταμίνης και βιασμό, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να δικασθεί τον Απρίλιο του 2010. Μετά την απελευθέρωση του Κοξ από τη φυλακή, η Κιμ και ο Κοξ συναντήθηκαν στο δρόμο και τότε ο Ντέιβιντ σήκωσε την παλάμη του με προτεταμένο τον δείκτη, σαν να κρατά όπλο και να την σημαδεύει. Μετά από 2 μέρες την δολοφόνησε.


Lindsey Kirk

Η Κιμ Κερκ στη διάρκεια της φυλάκισής του είχε πετύχει την έκδοση δικαστικής απόφασης, με την οποία απαγορευόταν στον Κοξ να πλησιάζει την ίδια και την οικογένειά της. Ολόκληρη η οικογένεια, δηλαδή η μητέρα, η Λίντσεϊ και τα δύο μικρότερα αδέρφια της μετακόμισαν στο σπίτι της αδελφής της Κιμ, στη μικρή πόλη Σέρμαν. Εκεί ήταν όλοι στις 14 Μαίου του 2010. Η Κιμ βρισκόταν στο πίσω μέρος του σπιτιού και γέμιζε την μπανιέρα για να κάνει μπάνιο τον μικρό της γιο. «Μια σφαίρα πέρασε από το τζάμι της εξώπορτας, ο Κοξ μπήκε μέσα στο σπίτι και μου είπε να μην κουνηθώ», ανέφερε η Λίντσεϊ για τον πατριό της, ο οποίος κυνήγησε τη θεία της, Κρίστι Σάλμον και την ανάγκασε να βγει από το σπίτι. Η Λίντσεϊ δεν βρισκόταν στο δωμάτιο όταν ο πατριός της πυροβόλησε τη μητέρα της στο χέρι και στην κοιλιά, αλλά σύντομα εκείνος την οδήγησε εκεί όπου βρισκόταν η μητέρα της χτυπημένη. «Η μαμά ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα. Αιμορραγούσε». Στη συνέχεια, ο πατριός της την βίασε τρεις φορές μπροστά στα μάτια της ετοιμοθάνατης μητέρας της -ακόμη και όταν η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι και η Κιμ προσπαθούσε να πείσει τον Κοξ να απελευθερώσει την Λίντσεϊ και τα δύο αδέρφια της.

Την ίδια μέρα, ο πατέρας της Λίντσεϊ, Μπένι, και η θετή μητέρα της, Μέλοντι Κερκ ήταν τρεις ώρες μακριά από το σπίτι. Η αδελφή της Κιμ τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι ο Κοξ είχε εμφανιστεί στο σπίτι της και είχε αρχίσει να πυροβολεί. Έκαναν αμέσως μεταβολή και πήραν το δρόμο της επιστροφής ενώ η Σάλμον ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο πατέρας, ενώ οδηγούσε σαν τρελός, κατάφερε να μιλήσει με την Κιμ, που είχε ήδη πυροβοληθεί. «Της είπα ότι ερχόμασταν όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε», είπε ο Μπένι Κέρκ. Κι εκείνη του απάντησε: «Πεθαίνω…».

« Προηγουμενη
Επομενη »