Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν και επίσημα: Προστίθεται νέο πλοίο στον τουρκικό στόλο γεωτρήσεων

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου πλοίου στον ενεργειακό στόλο εξερεύνησης της χώρας του, ανεβάζον...







Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου πλοίου στον ενεργειακό στόλο εξερεύνησης της χώρας του, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 4 πλοία και έδειξε ότι «η τουρκική οικονομία περιμένει ένα λαμπρό μέλλον».

Αυτό έγινε σε ομιλία του, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού μπλοκ του κόμματός του «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα.

Από το 2018, ο τουρκικός στόλος εξερεύνησης μπόρεσε να ανοίξει 14 πηγάδια στα βαθιά, χρησιμοποιώντας τα τρία πλοία γεωτρήσεων που κατέχει από το 2010.

Τα τελευταία χρόνια, οι 2D και 3D σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα έχουν αυξηθεί 6-7 φορές.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνέχιση των εργασιών με όλη τους την ορμή για την εξόρυξη και μεταφορά του φυσικού αερίου που ανακάλυψε η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα.

Είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει το έργο της έρευνας και εξερεύνησης στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα μέσω 3 πλοίων για βαθιά εξερεύνηση και δύο για σεισμική έρευνα.

Τόνισε ότι το τέταρτο πλοίο γεώτρησης εντάχθηκε στον τουρκικό στόλο και είναι έβδομης γενιάς, που διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες.

Επισήμανε ότι υπάρχουν 5 πλοία αυτού του τύπου στον κόσμο, μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων και είναι ικανά να κάνουν ανασκαφές σε βάθος 3.665 μέτρων.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε, ευτυχώς, σε θέση να εργαστούμε εκτός των συνόρων της χώρας μας με τον τεράστιο στόλο εξερεύνησης».

Συνέχισε, ρωτώντας: «Είναι δυνατόν η οικονομία να επιδεινωθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε μια χώρα που βλέπει αύξηση επενδύσεων, παραγωγής, εξαγωγών και απασχόλησης, η οποία αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ και έχει χαμηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών;»

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «οι ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται στο χείλος της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» και συνέχισε, «Είναι σαφές ότι θα ακολουθήσουν κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις».

Είπε, «Δόξα τω Θεώ, η Τουρκία κατέχει μια καλή θέση σε αυτό το οδυνηρό παγκόσμιο σκηνικό, όσον αφορά την παραγωγή, τις εξαγωγές, καθώς και την απασχόληση, χάρη στις ισχυρές υποδομές που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία 19 χρόνια».

Εξήγησε ότι όλοι όσοι γνωρίζουν από κοντά την πραγματική οικονομία και έχουν επαφή με τον κόσμο, «έχουν ξεκάθαρα επίγνωση αυτού του γεγονότος».

Πρόσθεσε ότι «μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον εάν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα έτη 2022 και 2023 χωρίς οικονομική στασιμότητα και να προχωρήσουμε σύμφωνα με τους επιθυμητούς μας στόχους».

Επισήμανε ότι η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια φάση που της επιτρέπει να είναι κέντρο σχεδιασμού, παραγωγής, logistics και ειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στην περιοχή της.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει στους πολίτες της να πέφτουν θύμα υψηλών επιτοκίων.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του (στο κόμμα και την κυβέρνηση), ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο με αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα».

«Όσο βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, θα συνεχίσω μέχρι τέλους τον αγώνα μου κατά των τόκων και του πληθωρισμού», πρόσθεσε.

Η Τουρκία προσθέτει νέο γεωτρύπανο

Η Τουρκία προσθέτει ένα νέο στα υπάρχοντα γεωτρύπανά της Fatih, Kanuni και Yavuz. Αναζητώντας ένα 4ο πλοίο γεωτρήσεων βαθέων υδάτων, η TPAO έχει συνάψει συμφωνία με τη νοτιοκορεατική Daewoo για το πλοίο γεωτρήσεων 7ης γενιάς "West Cobalt".

Γνωστή στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά ως Cobalt Explorer και 7ης γενιάς γεωτρύπανο West Cobalt, η Τουρκία θα προσθέσει ένα πλοίο γεώτρησης 7ης γενιάς.

Έχει γίνει γνωστό ότι η παραγωγή του Cobalt Explorer στο ναυπηγείο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα παραδοθεί μετά τις τελικές διευθετήσεις. Πρώτος προορισμός του πλοίου αναμένεται να είναι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Deniz Haber
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.