Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χαμός στην Τουρκία με τις φήμες για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών

Την ώρα που η οικονομία στην Τουρκία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, οργιάζουν οι φήμες ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε την παραίτησή του....







Την ώρα που η οικονομία στην Τουρκία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, οργιάζουν οι φήμες ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο Λουτφού Ελβάν υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο Ερντογάν για “τη ραγδαία αύξηση των ξένων νομισμάτων με παράλληλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας”.

Ο Λουτφού Ελβάν, που είναι επίσης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται ότι έχει σοβαρές αντιρρήσεις στην πολιτική που θέλει να επιβάλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως στο θέμα της μείωσης των επιτοκίων.

Επίσης δεν κατόρθωσε να απομακρύνει τον υφυπουργό του Νουρεντίν Νεμπατί, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του από την περίοδο του Αλμπαϋρακ και οι φήμες λένε ότι είναι εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις αντί για τον υπουργό.

Ο Ερντογάν φαίνεται ότι δεν έχει κάνει δεκτή- τουλάχιστον προς το παρόν- την παραίτηση του υπουργού του, ωστόσο οι φήμες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σύντομα.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση ο υπεύθυνος της τουρκικής προεδρίας, διέψευσε την είδηση και μάλιστα κάλεσε την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη από την κοινή γνώμη.

Σημειώνεται ότι στο παρασκήνιο, ακούγεται ξανά έντονα για το υπουργείο Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου το όνομα του γαμπρού του Τούρκου προέδρου, Μπεράκ Αλμπαϋράκ ο οποίος είχε παραιτηθεί στις 8 Νοεμβρίου του 2020 επικαλούμενος προβλήματα υγείας και μέχρι σήμερα έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ.

Στο μεταξύ στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους κυκλοφορεί η φήμη ότι η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μπορεί να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων πράγμα που αναμένεται να προκαλέσει νέα βουτιά στην τιμή της τουρκικής λίρας. Ήδη σήμερα η τουρκική λίρα υποχώρησε έως και 0,6%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της ισοτιμίας της έναντι του δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.