Tελευταια Νεα

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021

Νέο Παραλήρημα Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας στη Μεσόγειο - Ας ζηλέψουν οι εχθροί της Τουρκίας

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έφτασε στη Μπίγκα με ελικόπτερο μετά την Τελετή της Γέφυρας του Τσανάκκαλε και παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων στη δημοτική πλατεία της Biga. Ο Ερντογάν συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο Fuat Oktay, τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy, τον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu, τον Αντιπρόεδρο του AKP Binali Yıldırım και τον Αντιπρόεδρο της Ομάδας AKP, Μπουλέντ Τουράν.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο Ερντογάν είπε:

«Όλες οι δυνάμεις που πήγαιναν στη Ρωμυλία και τη Δυτική Ανατολία κατά την Οθωμανική περίοδο συγκεντρώθηκαν στη Μπίγκα και ξεκίνησαν από εδώ. Τόπος συγκέντρωσης των στρατευμάτων που συμμετείχαν στις αποστολές του ναυτικού ήταν και η Μπίγκα. Για το λόγο αυτό, η περιοχή υπηρέτησε την περιοχή και το έθνος της ως σημαντικός και στρατηγικός οικισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλαμε να στέψουμε την περίσταση της τοποθέτησης του τελευταίου καταστρώματος της γέφυρας του Τσανάκκαλε στη Μπίγκα»

«Ανοίγουμε νέες πόρτες στο λαμπρό μέλλον του Τσανάκκαλε κάνοντας τα επίσημα εγκαίνια των έργων που έχουμε πραγματοποιήσει στο Biga. Μιλάμε για τεχνουργήματα. Εγκαινιάζουμε τον Επίγειο Πύργο Ψηφιακής Εκπομπής του Τσανάκκαλε, ο οποίος έχει επενδυτικό κόστος 72 εκατομμύρια TL. Ανοίγουμε 239 σπίτια καταστροφής και εγκαταστάσεις υποδομής στις περιοχές Ayvacık και Ezine με επένδυση 151 εκατομμυρίων λιρών.

«Οι άσεμνες επιθέσεις εναντίον μας δεν έχουν σταματήσει», είπε ο Ερντογάν. Πριν από έναν αιώνα, ο ενθουσιασμός τους να μας διαγράψουν και από τις δύο πλευρές του Τσανάκκαλε δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε είναι απύθμενη. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ότι η γενεαλογία των ηρώων που ταπεινώνουν αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν αυτό το έθνος σε δεσμά, όταν αισθάνονται πιο ισχυροί, δεν θα πεθάνει».

Σχετικά με το Kanal Istanbul, ο Ερντογάν είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε καθώς υψώνεται η γέφυρα του Τσανάκκαλε 1915. Όταν δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κατασκευή αυτής της γέφυρας στο Τσανάκκαλε, έστρεψαν όλη τους την οργή στο έργο του Kanal Istanbul. Βρίσκονται σε σκληρό αγώνα απειλώντας όλους τους επενδυτές, εγχώριους και ξένους. Όποια επένδυση κι αν μπήκε στην ατζέντα σε οποιοδήποτε μέρος της Τουρκίας, εναντιώθηκαν σε όλες. Αυτό το CHP, το IP και το HDP είναι όλοι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Περπατούν μαζί τους. Εμείς, ως Λαϊκή Συμμαχία, βαδίζουμε με το MHP.

Φυσικά, από το παραλήρημα του δεν θα έλειπε η Ελλάδα, την οποία βέβαια δεν κατανόμασε, αλλά εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε από τα συμφραζόμενα: «Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, θα φτιάξουμε και το κανάλι της Κωνσταντινούπολης, ας ζηλέψουν οι εχθροί της Τουρκίας. Ας παλέψουν οι δήθεν κεμαλικοί στον λάκκο της ασχήμιας που έπεσαν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε κάθε τομέα για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πετύχει τους στόχους της και να ενισχύσει το έθνος και το κράτος μας»

« Προηγουμενη
Επομενη »