Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει μεγάλες εκτάσεις γης στην Τουρκία...;;; (Θα πάρουν αξία μετά την απελευθέρωση τους από τον Ελληνικό Στρατό)

Ο Μπιλ Γκέιτς ψάχνει αγροτικές εκτάσεις με στόχο να βοηθήσει στη διάσωση του περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα όμως μετακινείται με ένα από τα πι...







Ο Μπιλ Γκέιτς ψάχνει αγροτικές εκτάσεις με στόχο να βοηθήσει στη διάσωση του περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα όμως μετακινείται με ένα από τα πιο ρυπογόνα μέσα μεταφοράς στον κόσμο.

Λίγο πριν την εμφάνισή του στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Σκωτία, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος εμφανίστηκε με υπερπολυτελή superyachts στην τουρκική ακτογραμμή, γιορτάζοντας τα γενέθλιά του και αγοράζοντας «εκατοντάδες στρέμματα αγροτικής γης», όπως δήλωσε μια πηγή στη ΝΥ Post.

«Θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη βιώσιμη φάρμα στην Τουρκία» για το Bill & Melinda Gates Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαχειρίζεται μαζί με την πρώην σύζυγό του.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έγινε 66 ετών την Πέμπτη και γιόρτασε τα γενέθλιά του με ένα πάρτι στην παραλία, στο οποίο παραβρέθηκε και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε 315 εκατομμύρια δολάρια στη διάσκεψη COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη την Τρίτη προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να αναπτύξουν καλλιέργειες, οι οποίες είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, τα χρήματα που υποσχέθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του στη Γλασκώβη θα πάνε σε μια κοινοπραξία σπόρων που θα βοηθήσει τους αγρότες να προσαρμοστούν στα κλιματικά πρότυπα που αλλάζουν. «Αν οι μικροκαλλιεργητές δεν προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, θα χάσουμε την παγκόσμια μάχη κατά της πείνας και της φτώχειας», έγραψε σε ένα tweet του την Τρίτη.

Μπιλ Γκέιτς: Η περιβαλλοντική «σταυροφορία» πάνω σε ένα superyacht

Όπως γράφει η NY Post, ο Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησε για την περιβαλλιντική του σταυροφορία πάνω σε ένα superyacht, το οποίο – σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους – αποτελεί έναν από τους χειρότερους περιβαλλοντικούς παραβάτες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ταξίδεψε στα νερά του Αιγαίου με το LANA, ένα σκάφος 354 ποδιών, το οποίο περιγράφεται ως «ένα από τα πιο πολυτελή superyachts στον κόσμο». Περιλαμβάνει 8 καμπίνες, γήπεδο γκολφ, αίθουσα κινηματογράφου και χώρους για μασάζ. Φιλοξενεί 12 επισκέπτες και 31 μέλη πληρώματος και νοικιάζεται για περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα.

Το LANA ακολουθούσε το Wayfinder — ένα σκάφος «εφοδιασμού» 223 ποδιών που πιστεύεται ότι ανήκει στον δισεκατομμυριούχο και χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει τους 30 σωματοφύλακές του για το ταξίδι διάρκειας μίας εβδομάδας, σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ.

Η δεύτερη επίσκεψη του Γκέιτς στην Τουρκία σε 4 μήνες

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίσκεψη του Mr Microsoft στην Τουρκία σε διάστημα τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με ΜΜΕ της Τουρκίας, καθώς αναζητά επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές ευκαιρίες στη χώρα. Ήδη του ανήκουν 22.000 στρέμματα στη δυτική Τουρκία, κοντά στη Θράκη, αναφέρουν πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ.

Ο Γκέιτς, ο οποίος οριστικοποίησε το διαζύγιό του με τη Μελίντα, την επί 27 χρόνια σύζυγό του, τον περασμένο Αύγουστο, έφυγε για την Τουρκία λίγο μετά τον γάμο της μεγαλύτερης κόρης του τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται πως ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ, όπου διαθέτει πάνω από 1 εκατ. στρέμματα γης σε συνολικά 19 πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.