Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιστορικές Γελοιότητες άνευ προηγουμένου από Ακάρ: Η Κύπρος δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες

Για άλλη μια φορά προκαλεί ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες. Ταυτόχρον...







Για άλλη μια φορά προκαλεί ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες. Ταυτόχρονα ο Ακάρ προειδοποιεί την Ελλάδα που «έχει μεγάλο σεβντά με τους εξοπλισμούς» να πάψει να «ονειρεύεται γιατί τα «μαθηματικά και η ιστορία το αποδεικνύουν», υπενθυμίζοντας τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται υπό την καθοδήγηση της Γαλλίας και ονειρεύεται -χωρίς κανένα νόημα- να φτάσει την Τουρκία.
«Μεγάλος σεβντάς για εξοπλισμούς»

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα έχει μεγάλο σεβντά με τους εξοπλισμούς για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλίζονται με την ενθάρρυνση και υπό την καθοδήγηση της Γαλλίας. Ονειρεύονται! Αλλά αυτός ο έρωτας είναι ένας πολύ βλαβερός έρωτας. Δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν οικονομική στήριξη για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Αυτός ο έρωτας για τους εξοπλισμούς δεν ωφελεί κανέναν. Δεν έχει κανένα νόημα να είναι αριθμητικά ισοδύναμοι με την Τουρκία, ούτως ή άλλως. Γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία το αποδεικνύουν. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9 Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία. Εμείς λέμε να υπάρχει ειρήνη αντί για εξοπλισμούς. Ας συναντηθούν οι υπουργοί Τουρισμού Τουρκίας και Ελλάδας, ας μιλήσουν για το πώς να έρθουν περισσότεροι τουρίστες και πώς μπορούν να έρθουν. Μακάρι ο τουρκικός λαός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν σε ευημερία».

«Συνεχείς προκλητικές ενέργειες»

Αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, ο Ακάρ είπε ότι οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει διάλογο σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά θεωρεί ότι χρειάζεται διάλογος και σε στρατιωτικό. «Είπαμε να μαζευτούμε οι στρατιωτικοί και να συζητήσουμε, το ξεκινήσαμε και στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, πήγαμε δύο φορές στην Αθήνα και μια φορά ήρθαν στην Άγκυρα. Τους έχουμε προσκαλέσει για την τέταρτη συνάντησή μας.

“Σας περιμένουμε στην Άγκυρα” – Θέλουμε διάλογο, λέμε για να μιλήσουμε. Αλλά το μίσος έχει εκτοξευτεί στην Ελλάδα. Όταν ξεκινάμε να γίνουμε φίλοι, κάποιος παρεμβαίνει και η κατάσταση αλλάζει. Βλάπτουν τη φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με τις συνεχείς προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Δεν επιτρέπουν τη φιλία να αναπτυχθεί».
«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή»

Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, «η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ο εγγυητής της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Επιπλέον, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος για τους φίλους και συμμάχους. Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προκαλούν προσκόμματα στη χώρα τους, την περιοχή και την Τουρκία εξαιτίας των προσωπικών φιλοδοξιών τους. Μπλοκάρουν τις λύσεις. Στοχεύουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, των ειρηνικών μεθόδων και του διαλόγου. Η πιο ειλικρινής μας ευχή. Είναι ευθύνη του τουρκικού και του ελληνικού λαού να ζήσει με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια κάνοντας δίκαιη χρήση του πλούτου της περιοχής. Ωστόσο, παρ’ όλη την καλοπροαίρετη προσέγγισή μας, βλέπουμε ότι ο γείτονάς μας συνεχίζει να προβαίνει σε προβοκάτσιες και παράνομες και επιθετικές δηλώσεις. Παλαιότερα η Δύση χρησιμοποιούσε την Ελλάδα. Και τώρα η Ευρώπη για ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζει, πάλι την χρησιμοποιεί, (σ.σ.συμβαίνει) το ίδιο δηλαδή».
«Η Κύπρος δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες»

Αναφερόμενος στην Κύπρο ο Ακάρ είπε: «Η άποψη της Τουρκίας για τη λύση στην Κύπρο είναι ξεκάθαρη. Δύο ίσα, κυρίαρχα, ανεξάρτητα κράτη» και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να αναγνωριστεί η τουρκική παρουσία στο νησί. Είμαστε αποφασισμένοι και πρέπει να αποδεχτούν αυτή τη λύση. Μιλάμε για ένα νησί, όπου πρέπει να κυριαρχεί η ειρήνη και η ηρεμία. Βλέπουν το νησί σαν δικό τους. Όταν κοιτάμε την ιστορία, το νησί δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.