Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά την Αλεξενδρούλη... ΠΟΛΕΜΙΚΗ στοχοποίηση της Λήμνου από τους τούρκους!

Νέος καημός για την Τουρκία μετά την στοχοποίηση της Αλεξανδρούπολης, το νησί της Λήμνου, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν ελέγχει τα Δαρδανέλι...







Νέος καημός για την Τουρκία μετά την στοχοποίηση της Αλεξανδρούπολης, το νησί της Λήμνου, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν ελέγχει τα Δαρδανέλια και την δίοδο και έξοδο όλων των πλοίων από και προς τα Στενά του Βοσπόρου.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δημοσίευσε νέα NAVTEX πάνω στην ελληνική πρόσφατα, με την οποία αναφέρει ψευδώς βέβαια, ότι έχει παραβιαστεί το μη στρατιωτικό καθεστώς της νήσου Λήμνου στο Αιγαίο Πέλαγος.

“Το νησί της Λήμνου εξοπλίστηκε και στρατιωτικοποιήθηκε από την Ελλάδα, παρά την συνθήκη της Λωζάννης”, αναφέρουν οι Τούρκοι δείχνοντας και φωτογραφίες ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων καθώς και τους στρατιωτικού αεροδρομίου.

Επίσης η στρατηγική των τουρκικών υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά καθημερινά, αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό το σχέδιο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτά, και δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Το ντέρτι τώρα της Άγκυρας με το νησί της Λήμνου, αφορά την πιθανότητα χρήσης των ελληνικών στρατιωτικών από αμερικανικές δυνάμεις, την περίοδο που για πρώτη φορά έχουμε ένα μαζικό κύμα διαδηλώσεων κατά του Τούρκου προέδρου, αλλά και της επικίνδυνης καταστάσεως με την Ρωσία στον Εύξεινο Πόντο.

«Οι ΗΠΑ που δημιουργούν στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, 40 χλμ από την Τουρκία, ενώ θέλουν και τα νησιά που κυκλώνουν τα Στενά των Δαρδανελίων.

Τα νησιά που θέλει να εγκαταστήσει βάσεις το Πεντάγωνο είναι η Λήμνος, η Λέσβος, η Σαμοθράκη και η Σκύρος.Ειδικά η Λήμνος θα χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις της αμερικανικής αεροπορίας», είχε αναφέρει προ καιρού η τουρκική κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, υποστηρίζοντας πως τα νησιά διέπονται από «Μη Στρατιωτικό καθεστώς» και πως η κίνηση αυτή παραβιάζει τη Συμφωνία της Λωζάννης.

Οι Τούρκοι βλέπουν ότι οι ΗΠΑ, αλλάζουν ραγδαία την φιλοσοφία τους στο Αιγαίο, λόγω φυσικά της Ρωσίας, ενώ διαβλέπουν και αντι-τουρκικές κινήσεις στην ίδια περιοχή, ενώ φοβούνται την ακύρωση της “Γαλάζιας Πατρίδας”, και την απειλή από την παρουσία αμερικανικών μαχητικών F-15, για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο της Λήμνου λόγω μιας ελληνο-αμερικανικής ασκήσεως.

Είναι γνωστή η τρομερή στρατηγική σημασία του νησιού στην Άγκυρα, για αυτό και οι Τούρκοι είχαν κάνει τα πάντα για να εξαιρείται η Λήμνος από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ενώ σε κάθε ευκαιρία ζητούσαν την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων.

Σε περίπτωση σεναρίου ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, δύο θα ήταν, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αναλυτές, οι πρωταρχικοί στόχοι των Τούρκων, η Λήμνος και η Σκύρος για ευνόητους λόγους.

Το νησί της Λήμνο αποτελεί ένα πανέτοιμο “σπαθί” στο στόμιο των Δαρδανελίων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο το μπλοκάρισμα του τουρκικού στόλου, όπως το 1912-13, όπου το νησί ήταν το κύριο ορμητήριο του ελληνικού στόλου, αλλά και την δυνατότητα στρατιωτικής βάσης, για πλήγματα εντός της ευαίσθητης περιοχής της Α.Θράκης και ειδικά της Κωνσταντινούπολης για τις ελληνικές δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.