Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοροναϊός – Τρομακτική πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 800 διασωληνωμένους και 100 νεκρούς στα μέσα Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται οι εφιαλτικές προβλέψεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Τρόμο προκαλούν τα όσα είπε ο καθηγητής Περιβ...







Συνεχίζονται οι εφιαλτικές προβλέψεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Τρόμο προκαλούν τα όσα είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ειδικά για τις διασωληνώσεις και τους θανάτους από κοροναϊό.

Ο καθηγητής, με βάση τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, εκτίμησε πως δεν αποκλείεται στα μέσα Δεκεμβρίου να φτάσουμε τους 800 διασωληνωμένους και τους 100 νεκρούς ημερησίως.

Ο ίδιος εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι υπάρχει ένα διάστημα 8-10 ημερών από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, οπότε κατεγράφησαν 8.613 νέα κρούσματα, μετά το οποίο εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί επιβράδυνση στην αυξητική πορεία.

«Έως τότε, θα βλέπουμε γρήγορη αύξηση» σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως «είναι θετικό ότι υπάρχει η συνειδητοποίηση από τον κόσμο. Αυτή η κίνηση που γίνεται τώρα, θα έχει αποτελέσματα από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά».

Self test εβδομαδιαίως και για τους εμβολιασμένους

«Έχουμε ελάχιστο χρόνο, για να αποφύγουμε την επιλογή της φυσικής ανοσίας από νόσηση. Είναι επιλογή μας αυτή τη στιγμή. Πέραν της υποχρεωτικότητας επίδειξης πιστοποιητικών, εκτιμώ ότι θα έπρεπε να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι», τόνισε καταλήγοντας ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ασφυξία στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, ως προς την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, λειτουργούν 100 κλίνες ΜΕΘ, που αυτή τη στιγμή είναι όλες γεμάτες. Υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής.

Πάνω σπό το 70% των ασθενών καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, κυρίως ηλικιωμένοι. «Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις ΜΕΘ».

Τον περασμένο χειμώνα, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού και τώρα 100, λόγω αναστολών εργασίας, που δεν έχουν αναπληρωθεί.

Η ΜΕΘ 15 κλινών του ΑΧΕΠΑ είναι γεμάτη και δύο διασωληνωμένοι βρίσκονται σε απλούς θαλάμους.

Η ΜΕΘ 30 κλινών του Παπανικολάου είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι στα χειρουργεία είναι σε λίστα αναμονής.

Στο Ιπποκράτειο η ΜΘΕ 15 κλινών είναι γεμάτη και τέσσερις διασωληνωμένοι στα χειρουργεία είναι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στο Παπαγεωργίου η ΜΕΘ 25 κλινών είναι γεμάτη και πέντε διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ είναι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.