Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ελληνικός Στρατός ψάχνει οπλικά συστήματα με εμβέλεια 150 χλμ. για να ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ την Μικρά Ασία από τα Νησιά...!!!

Στο στόχαστρο των ελληνικών δυνάμεων οι τουρκικές δυνάμεις και υποδομές στα παράλια σε περίπτωση που οι Τούρκοι θελήσουν να "παίξουν&q...







Στο στόχαστρο των ελληνικών δυνάμεων οι τουρκικές δυνάμεις και υποδομές στα παράλια σε περίπτωση που οι Τούρκοι θελήσουν να "παίξουν" με την τύχη τους.

Σε περίπτωση απευκταίου μεν, πιθανού δε, στρατιωτικού επεισοδίου, ειδικά όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση Ελλάδος Τουρκίας, η χώρα μας οφείλει να έχει και θα έχει όπως όλα δείχνουν, τους δικούς της «άσσους στο μανίκι της».

Πρώτον, προτάθηκε στον ελληνικό στρατό από τους Γάλλους τον Ιούλιο του 2021, η προμήθεια αριθμού παράκτιων πυραυλικών συστημάτων που θα είναι τοποθετημένοι επί φορτηγού οχήματος 8x8, εφοδιασμένο με Τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet παρέχει ταχέως μετακινούμενους πυραύλους, τοποθετημένους σε ειδικό όχημα, με δυνατότητες άρνησης πρόσβασης θαλάσσιας περιοχής, εξουδετέρωσης παράκτιων απειλών και μονάδων επιφανείας σε στρατηγικές για την Ελλάδα περιοχές, όπως τα νησιά μας.

Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 BLOCK 3, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο.


Ο ίδιος πύραυλος, έχει βάρος 780 kg, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 m, ενώ η διάμετρο του είναι 350 mm, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτει πραγματική επιχειρησιακή εμβέλεια 200 km.

Δεύτερον, έχουμε την δυνατότητα απόκτησης νέων αμερικανικών βλημάτων Block IVA τελευταίας γενιάς των συστημάτων ΑΤΑCMS, οι οποίοι θα μας δώσουν δραστικό βεληνεκές άνω των 150 χλμ.

Η απόκτηση πυραυλικών συστημάτων άνω των 150 χιλιομέτρων αποτελεί εθνική απαίτηση πλέον λόγω των τουρκικών προκλήσεων και θα πρέπει να εξασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατό.

Όλα αυτά αξιολογούνται σε συνεδρίαση του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΓΕΣ, που αφορούσε τόσο την αμερικανική πρόταση όσο και τις υπόλοιπες που αφορούσαν βλήματα μεγάλης ακτίνας στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες θέλουν να προκρίνονται τα αμερικανικά συστήματα GMLRS-ER, που έχουν δυνατότητα εξουδετέρωσης του στόχου σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων.

Την ίδια περίοδο έχουμε στην Ελλάδα και εξετάζεται ένας εκτοξευτής RM-70 Vampir.

Το σύστημα ήρθε στην Ελλάδα ώστε η τσέχικη εταιρεία EXCALIBUR ARMY να παρουσιάσει τις δυνατότητες του σε επιτροπή αξιωματικών του ΓΕΣ.

Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών RM-70 Vampir θα αξιολογηθεί και θα τεσταριστεί σε πεδίο βολής, υλοποιώντας σκληρές δοκιμές, για να αποφασιστεί αν θα αποτελέσει τον νέο εκσυγχρονισμένο τύπο των ελληνικών RM-70.

Επίσης δοκιμάζουμε και τις νέες σερβικές ρουκέτες που διπλασιάζουν το βεληνεκές των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων RM-70 στα 40 χλμ. από 20 χλμ που ήταν πριν.

Η προμήθεια πυραύλων εδάφους-εδάφους με εμβέλεια άνω των 150 χλμ, θα ενίσχυε τρομερά την δυνατότητα αποτροπής κινήσεων και ελιγμών του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο.

Επίσης με αυτόν τον εξοπλισμό στις παράκτιες πυροβολαρχίες στα νησιά μας, θα μπορούμε να στοχοποιήσουμε και να επιβάλουμε ταυτόχρονα απαγόρευση κινήσεων των χερσαίων δυνάμεων των Τούρκων στα παράλια, ενώ θα τοποθετούσαμε στο βεληνεκές των όπλων μας και τις υποδομές του τουρκικού αποβατικού στόλου στην Σμύρνη.

Με την παρουσία νέας πιο εξελιγμένη χερσαίας έκδοσης όλων αυτών των οπλικών συστημάτων, σε συνεργασία για παράδειγμα με τις πυραυλακάτους Super Vita, θα έδινε τρομερή δυνατότητα εγκλωβισμού των τουρκικών μονάδων επιφανείας μέσα στα αγκυροβόλια τους, απαγορεύοντας τους την έξοδο από αυτά, σε πιθανή περίοδο πολεμικής κρίσης.

Η Άγκυρα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιχειρούσε καμία αποβατική ενέργεια σε οποιαδήποτε ελληνικό μεγάλο νησί μας, διότι χωρίς την επίτευξη ναυτικού αποκλεισμού δεν θα μπορούσε να επιτύχει την δημιουργία προγεφυρώματος, αφού η εξάλειψη του θα ήταν θέμα χρόνου για τις δυνάμεις μας.

Έτσι το μόνο που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν οι Τούρκοι ( σε ένα τέτοιο σενάριο), θα ήταν μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των δεκάδων μικρονήσων μας, τα οποία όμως και αυτά καλύπτονται από πυραυλικά συστήματα, πυροβόλα και όλμους από τα παρακείμενα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.