Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αίγυπτος ζητά την υποστήριξη των ΗΠΑ για αναστολή της πώλησης τουρκικών UAV στην Αιθιοπία

  Τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι τουρκικές εξαγωγές εξοπλισμού για την άμυνα και την αεροπορία έχουν αυξηθεί σημαντικά σ...

 





Τα δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι τουρκικές εξαγωγές εξοπλισμού για την άμυνα και την αεροπορία έχουν αυξηθεί σημαντικά στο Μαρόκο και την Αιθιοπία τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά δεν δίνεται μια σαφής εικόνα για τις πωλήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι εξαγωγές άμυνας και αεροπορίας στην Αιθιοπία αυξήθηκαν στα 51 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες φέτος, έναντι μόλις 203.000 δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι, με άλμα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ένωση των Τούρκων Εξαγωγέων.

Οι εξαγωγές στο Μαρόκο ανήλθαν σε 78,6 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο - με 62 εκατομμύρια δολάρια μόνο τον Σεπτέμβριο - έναντι 402.000 δολαρίων πέρυσι.

Σύμφωνα με την τουρκική Ένωση, οι συνολικές εξαγωγές εξοπλισμού για την άμυνα και την αεροπορία ανήλθαν σε 2, 1 δισεκατομμύρια δολάρια τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, αυξημένο κατά 39 τοις εκατό από το περσινό 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Αίγυπτος βλέπει ότι ο εξοπλισμός της Αιθιοπίας απευθύνεται προς αυτήν, εξαιτίας του θέματος του «αναγεννησιακού φράγματος» στο Νείλο στο έδαφος της Αιθιοπίας που πιθανώς θα επηρεάσει την ποσότητας ροής του ποταμού.

Σύμφωνα με το ιταλικό Agenzia Nova η ηγεσία της Αιγύπτου απευθύνθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να την υποστηρίξει αναστέλλοντας την αγορά από την Αιθιοπία των ένοπλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Αυτό έγινε μετά από την επιθυμία της Ουάσιγκτον να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικά μέσα.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.