Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διακοπές & Γάτες: Συμβουλές και tips για όσο θα λείπετε!

Σε αντίθεση με τους σκύλους, οι γάτες δεν αγαπούν τις συχνές αλλαγές στο περιβάλλον τους. Ή μάλλον δεν αγαπούν να αλλάζουν περιβάλλον ποτέ....





Σε αντίθεση με τους σκύλους, οι γάτες δεν αγαπούν τις συχνές αλλαγές στο περιβάλλον τους. Ή μάλλον δεν αγαπούν να αλλάζουν περιβάλλον ποτέ. Δένονται με τον χώρο τους και η πιθανότητα βόλτας αποκλείεται - πόσο μάλλον στο να την πάρετε μαζί στις διακοπές.

Οι επιλογές για τους γατογονείς είναι δύο: είτε αφήνετε πίσω στο σπίτι το μονάκριβο παιδί σας είτε δεν ξαναπάτε ποτέ διακοπές. Κι επειδή καλό είναι να ακολουθήσετε την πρώτη επιλογή για την ψυχική σας υγεία, παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να περάσει όμορφα και το αγαπημένο σας γατάκι όσο θα λείπετε.

Φροντίστε να την επισκέπτεται καθημερινά κάποιος φίλος

Ή συγγενής.

Όσο ανεξάρτητες κι αν είναι οι γάτες, δεν παύουν να διατηρούν κάποιες ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται ανά 24ωρο ή το πολύ ανά δύο ημέρες: η τροφή και η καθαριότητα της τουαλέτας τους.

Πριν αποχωρήσετε για τις διακοπές σας συνεννοηθείτε με ένα κοντινό πρόσωπο - κατά προτίμηση κάποιον που να αγαπάει ή να έχει δικές τους γάτες, ώστε να φροντίζει καθημερινά και τη δική σας, βάζοντας τροφή και νερό στο μπολάκι της και καθαρίζοντας την τουαλέτα της.

Και αφού επιστρέψετε από τις διακοπές, μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο για εκείνον όταν θα λείπει!

Εάν πάλι δεν υπάρχει κάποιος στον κοντινό σας περίγυρο για να αναλάβει αυτό το ρόλο, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο άτομα στην περιοχή σας που κάνουν αυτή τη δουλειά επί πληρωμή.

2. Πρέπει να νιώθει ασφαλής

Η αγαπημένη σας γατούλα, όσο και να μην το δείχνει, όσο βρίσκεστε στο σπίτι μαζί της νιώθει ασφαλής. Κάντε τη να νιώθει άνετα επιτρέποντας της να πηγαίνει στους χώρους του σπιτιού όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο και μην την αποκλείετε από δωμάτια του σπιτιού κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Υπάρχει λόγος που κρύβεται κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού. Και όχι επειδή κρυώνει. Απλά θέλει να είναι σε μέρη όπου η μυρωδιά σας είναι πιο έντονη. Θα προτείναμε μάλιστα να της αφήσετε κάποιο παλιό t-shirt σας ώστε να κουρνιάζει πάνω του.

Παράλληλα, αν και το τρίχωμα της την προστατεύει από το κρύο, αλλά και από την ζέστη, εάν είναι εφικτό να αφήσετε κάποιο ανοιχτό παράθυρο με κλειστά πατζούρια για την ανανέωση του αέρα μέσα στο σπίτι.

3. Κρατήστε την απασχολημένη

Η γατίσια ζωή είναι απλή: ύπνος και σκανταλιές, σκανταλιές και ύπνος. Αφού φροντίσετε να της παρέχετε τροφή, νερό και την αίσθηση της ασφάλειας για την ξεκούραση της, σειρά έχει και η διασκέδαση της όσο εσείς θα είστε μακριά. Σίγουρα θα προτείναμε, εάν και πάλι είναι εφικτό, να της αφήσετε και ένα παράθυρο κλειστό με ανοιχτά πατζούρια για να παρακολουθεί τον έξω κόσμο - γνωστό και ως γατίσια τηλεόραση.

Για την άσκησή της, μπορείτε να επισκεφθείτε το pet shop της γειτονιάς σας ή και διαδικτυακά και να προμηθευτείτε μικρά μπαλάκια, ψαράκια ή ποντικάκια από την κατηγορία Παιχνίδι Γάτας για να την κρατήσει απασχολημένη για ώρες.

Τέλος, εάν δεν διαθέτετε ακόμη, θα προτείναμε να αγοράσετε ένα ονυχοδρόμιο για το ξύσιμο των νυχιών της, εκτός εάν δεν έχετε πρόβλημα να ροκανίσει τον καναπέ σας!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και να κάνετε θα σας λείψει και θα της λείψετε. Αλλά σκεφτείτε πως θα είναι για λίγο και σε λίγες ημέρες θα είστε και πάλι μαζί. Ίσως όταν επιστρέψετε να σας αφήσει να της χαϊδέψετε και την κοιλιά! Είναι ένας ακόμη καλός λόγος για να πάτε διακοπές, δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.