Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ.... Έρχεται γαλλική αρμάδα με αποβατικά MISTRAL στην Ανατολική Μεσόγειο για κοινές επιχειρήσεις με τον Ελληνικό Στόλο!

Έρχονται οι Γάλλοι στην Α.Μεσόγειο για να επιβάλλουν 'ελεύθερη ναυσιπλοΐα" στον ασταμάτητο Ερντογάν που θέλει να ακυρώσει στην πρά...







Έρχονται οι Γάλλοι στην Α.Μεσόγειο για να επιβάλλουν 'ελεύθερη ναυσιπλοΐα" στον ασταμάτητο Ερντογάν που θέλει να ακυρώσει στην πράξη τον αγωγό East Med

Το Παρίσι ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν δυναμική απάντηση στον υπερφίαλο Τούρκο πρόεδρο, που επιχειρεί να “γκριζάρει” την περιοχή που θα περάσει ο αγωγός East Med.

Για πρώτη φορά, 24 επιθετικά ελικόπτερα και δύο αμφίβια πλοία (FS Tonnerre & Mistral) του γαλλικού πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν στην Κοινή άσκηση "Cormoran-21" του Γαλλικού γενικού επιτελείου.

“Σύντομα, θα δούμε ένα από τα αμφίβια επιθετικά πλοία να αναπτύσσεται κοντά στην Ελλάδα και την Α.Μεσόγειο”, αναφέρει αμυντικός αναλυτής σε κοινωνικά δίκτυα ο οποίος σαφώς έχει τις δικές του πληροφορίες.

Η Α. Μεσόγειος είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ΗΠΑ, Γαλλίας το επόμενο διάστημα.

Μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμμαχίας, και λόγω και γαλλικών πληροφοριών περί “ασθενείας” του Ερντογάν, οι Γάλλοι θέλουν και αυτοί να έχουν στρατιωτική παρουσία στην Α.Μεσόγειο, ειδικά μετά το “καρτέρι” που έχουν στήσει τουρκικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το γαλλικό επιτελείο σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες την διεξαγωγή ασκήσεως στην Μεσόγειο Θάλασσα, νοτίως της Κρήτης και στην Κύπρο, διότι πολύ απλά ξεκινούν εντατικές έρευνες από την TOTAL σε Κύπρο και Κρήτη.

Αναμένεται πιθανότατα η αποστολή γαλλικού αποβατικού/ελικοπτεροφόρου τύπου MISTRAL ως ναυαρχίδα ακολουθούμενη από δύο-τρεις φρεγάτες, με συστήματα για εγγύς αντιαεροπορική άμυνα περιοχής, καθώς και δύο τουλάχιστον υποβρύχια.

Επιπλέον θα υπάρχουν δύο αεροσκάφη που θα υποστηρίζουν τον στολίσκο, ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης Atlantique 2, και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης E3-F.

Τα γαλλικά πολεμικά πλοία θα καθορίσουν την «τακτική κατάσταση της θαλάσσιας περιοχής, ενώ τα αεροσκάφη θα «επεκτείνουν την καλυπτόμενη περιοχή», με την ποικιλία των αισθητήρων τους, για τον χαρακτηρισμό των δραστηριοτήτων στην Α.Μεσόγειο, κατά την πάγια τακτική των Γάλλων.

Φυσικά τυχαία δεν είναι τίποτα από όλα αυτά,αφού και ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων μας ανέφερε με όλες τις τιμές ότι “εδώ και μήνες προετοιμάζει τις δυνάμεις του για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή και μεγάλη ένταση", στην Α.Μεσόγειο λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον Τουρκίας που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις".

Γαλλικές αμυντικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι αρκετούς μήνες, το γαλλικό επιτελείο προετοιμάζει τις γαλλικές δυνάμεις για εμπλοκή «υψηλής έντασης».

Παρεμπιπτόντως, και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ.Ντράγκι, προετοιμάζει και αυτός την κοινή γνώμη στην χώρα του για την πιθανή είσοδο της Ιταλίας στο ελληνογαλλικό AUKUS που αφορά την Α.Μεσόγειο, αφού οι εξελίξεις λόγω Τουρκίας “τρέχουν” με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καθώς το θέμα της Λιβύης και η έναρξη εξορύξεων της ENI στην Κύπρο μπαίνουν σε ημερησία διάταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.