Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικά F-16… ταρακούνησαν την Κύπρο! Δεν τόλμησαν να εμφανιστούν οι τούρκοι!

Τα 4 ελληνικά F-16 συνοδεία ιπτάμενου ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο. του Χρήστου Μαζανίτη Το περυσινό πάθημα ...









Τα 4 ελληνικά F-16 συνοδεία ιπτάμενου ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο.

του Χρήστου Μαζανίτη

Το περυσινό πάθημα των Τούρκων, με τα ελληνικά F-16 που ταπείνωσαν την τουρκική αεράμυνα έγινε μάθημα και φέτος δεν τόλμησαν καν να αποπειραθούν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά μαχητικά που πέταξαν για Κύπρο, συνοδευόμενα μάλιστα και από το ιπτάμενο ραντάρ – Erieye EMB-145H AEW&C – ΑΣΕΠΕ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου).

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο σχηματισμός των «πέντε» πέταξε σε ευθεία γραμμή, σταθερό ύψος και ταχύτητα στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας αλλά και ικανοτήτων.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Τετραμερούς Αεροναυτική Άσκηση με την επωνυμία «EUNOMIA 2/2021», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας (QUADRIPARTITE INITIATIVE – QUAD) Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου.

Η «EUNOMIA 2/2021» διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί μεγάλης κλίμακας άσκηση που σχεδιάζεται κατόπιν συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με τα Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων των 3 συμμετεχουσών Χωρών. Η Ελλάδα συμμετείχε με μέσα και προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και η Γαλλία η Ιταλία και η Κύπρος με Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, κατά την ολοκλήρωση της άσκησης, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day), τις δραστηριότητες της οποίας παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων Χωρών της QUAD, μεταξύ των οποίων ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Salina GRENET – CATALANO, ο Γενικός Διοικητής Επιχειρήσεων της Μεσογείου της Γαλλίας Υποναύαρχος Roux de Luze και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ιταλίας στην χώρα μας Σμήναρχος Efrem Moioli.

Κατά την συνεκπαίδευση το προσωπικό των συμμετεχουσών Χωρών εξασκήθηκε σε ευρύ φάσμα επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν Επιχειρήσεις Επιφανείας, Αεροπορικές Επιχειρήσεις, Ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης καθώς και Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής – Νηοψίες.










Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωση του, η QUAD καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων Χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να προβάλλουν τις δυνατότητες που μπορούν να αναπτύξουν επί του πεδίου συνεργαζόμενες με αντίστοιχες άλλων χωρών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.