Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... Δύο τουρκικές φρεγάτες και μία τουρκική κορβέτα στην κυπριακή ΑΟΖ για να εμποδίσουν τον αγωγό EastMed

Πολεμικό σκηνικό στήνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ με στόχο να τορπιλίσει τις προσπάθειες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East...







Πολεμικό σκηνικό στήνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ με στόχο να τορπιλίσει τις προσπάθειες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, αλλά και να επιβάλει με το «έτσι θέλω» τους δικούς της χάρτες για τη Γαλάζια Πατρίδα.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του κυπριακού Sigma Live, Κυριάκος Πενηνταέξ, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ υπήρχαν τρία πολεμικά πλοία της Άγκυρας, δύο φρεγάτες και μια κορβέτα, στην περιοχή που μέχρι πρότινος εκτελούσε εργασίες το Nautical Geo και δεν άφηνε τίποτα να πλησιάσει.

Μάλιστα, η Τουρκία επικαλείται την παράτυπη Navtex που εξέδωσε για δήθεν ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή το ερευνητικό σκάφος «Nautical Geo» βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιστρέψει στο σημείο για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο.

Λίγο πιο πέρα, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, διεξάγεται η άσκηση «Ευνομία» με τη συμμετοχή ναυτικών και εναέριων μέσων από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.

Μάλιστα η πληροφόρηση καταδεικνύει ότι ως απάντηση χθες, ελληνικά και γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την περιοχή της τουρκικής navtex.

Σε ό,τι αφορά στην επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ, στην οποία αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά, τα τουρκικά μέσα έχουν εκτενείς αναφορές και θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης της Λέσβου, της Χίου, της Ικαρίας, της Σάμου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

«Μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ έστειλε δεύτερη φορά επιστολή στον γενικό γραμματέας, Γκουτέρες.

»Τόνισε πως η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά αυτά είχε τον όρο της αποστρατικοποίησης και ανέφερε πως ο όρος αυτός συνεχίζει να ισχύει.

»Η Ελλάδα παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας δεν αποστρατικοποιεί τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Ικαρίας, της Σάμου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης», μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.