Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ήρθε ΔΩΡΑΚΙ από την Γαλλία.... Η Dassault παραχώρησε δωρεάν το Falcon 7X στην Πολεμική μας Αεροπορία!

ΥΠΕΘΑ – VIP αεροσκάφος: Άνευ κόστους η απόκτηση του Falcon 7X Dassault – προγραμματίζεται η πώληση του Gulfstream G5 Το ελληνικό δημόσ...






ΥΠΕΘΑ – VIP αεροσκάφος: Άνευ κόστους η απόκτηση του Falcon 7X Dassault – προγραμματίζεται η πώληση του Gulfstream G5

Το ελληνικό δημόσιο δεν επιβαρύνεται από την ένταξη ενός αεροσκάφους τύπου Falcon στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η γαλλική αεροπορική εταιρεία Dassault – που μεταξύ άλλων κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage- παραχώρησε δωρεάν στην Ελλάδα ένα μεταχειρισμένο Falcon.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι ανώτεροι παράγοντες, η γαλλική εταιρεία Dassault προκειμένου να υλοποιήσει την ανεκπλήρωτη από το 2000 ως υποχρέωση ανοικτού συμψηφισμού της Dassault ( σύμβαση Μιράζ 2000-5) σε Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ), είχε καταθέσει πρόταση τροποποίησης της σύμβασης ΑΩ. Στην τροποποίηση αυτή περιλαμβάνονται προγράμματα παροχής εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις και υποκατασκευαστικό έργο, στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.


Στα προγράμματα παροχής εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις, περιλαμβάνεται πρόγραμμα παροχής στην Πολεμική Αεροπορία ενός αεροσκάφους τύπου Falcon δίχως απολύτως κανένα κόστος.


Το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αεροσκάφος τύπου Falcon 7X, παραχωρήθηκε στην Ελλάδα δωρεάν και θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες μεταφοράς κυβερνητικών αξιωματούχων. Το Falcon παραχωρείται από την Dassault δωρεάν, μαζί με πλήρη υποστήριξη ενός έτους, εκπαίδευση τεχνικών και πληρώματος και αποστολή τεχνικού της εταιρείας για την συντήρηση του αεροσκάφους στην Ελλάδα, τους πρώτους μήνες παράδοσης του, πρόγραμμα συνολικής αξίας €3,2 εκατ.


Το κόστος των παραπάνω υπηρεσιών, θα έπρεπε να καταβληθεί από το ελληνικό δημόσιο ξεχωριστά και επιπλέον. Τώρα το κόστος αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο της εν λόγω σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, η οποία εξακολουθεί ακριβώς ως είχε σε οφειλόμενο ποσό πριν την αγορά του Falcon (δεν μειώνεται κατ’ ελάχιστο δηλαδή).


Με απλά λόγια, το αεροσκάφος Falcon που θα ενταχθεί στο σμήνος μεταφοράς υψηλών προσώπων, δεν κοστολογείται και ως εκ τούτου, δεν αφαιρείται από το ποσό της υποχρέωσης της εταιρείας στο πρόγραμμα των ΑΩ, το οποίο ισχύει ως έχει. Το ελληνικό δημόσιο δεν επιβαρύνεται κατ’ ελάχιστον από την προμήθεια του Falcon, αλλά θα έχει ως όφελος ένα αεροσκάφος, εξηγούν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση ενός εκ των τριών σημερινών αεροσκαφών μεταφοράς υψηλών προσώπων και συγκεκριμένα, του Gulfstream G5 ,προκειμένου να υπάρξει και ταμειακό όφελος για το ελληνικό δημόσιο και να μπουν χρήματα στα ταμεία, παράλληλα με τη δωρεάν απόκτηση ενός κυβερνητικού αεροσκάφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.