Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρομοκρατημένοι οι Τούρκοι με την ελληνογαλλική συμφωνία – Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε, με καθυστέρηση ημερών, στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Η ρητορική στην ανακοίνωση, που κάν...







Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε, με καθυστέρηση ημερών, στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Η ρητορική στην ανακοίνωση, που κάνει λόγο για «μαξιμαλιστικές αξιώσεις» της Ελλάδας, είναι ίδια με εκείνη που χρησιμοποιούν οι «εκσυγχρονιστές» σημιτανθρώποι και τα «κυρκοειδή», που επίσης χαρακτηρίζουν σε γραπτά τους και στον δημόσιο λόγο τους «μαξιμαλιστικές» τις σύμφωνες προς το Διεθνές Δίκαιο ελληνικές εθνικές θέσεις.

Το τουρκικό καθεστώς, που του πήρε κάποιες ημέρες να ξεζαλιστεί από το ηχηρό ράπισμα και να ανακτήσει δυνάμεις, διότι αντιλαμβάνεται τι έρχεται, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι αντί να συνεργαζόμαστε εξοπλιζόμαστε.

Προφανώς οι τουρκικοί S-400, τα νέα τουρκικά (γερμανικά) υποβρύχια, το ελικοπτεροφόρο που ναυπηγούν με τους Ισπανούς, δεν είναι εξοπλισμοί, είναι για «ντεκόρ»;

Ή οι τουρκικές εισβολές σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ και Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ενέργειες που προάγουν την ειρήνη; Η υβριδική επίθεση στον Έβρο με μετανάστες;

Τι ακριβώς κάνει η Τουρκία για να μην εξοπλίζεται η Ελλάδα; Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να εξοπλίζεται η Ελλάδα, αν και το τουρκικό ζήτημα δεν θα επιλυθεί με διπλωματία, μόνο με διαμελισμό κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρόμος των Τούρκων και το παραδέχονται και δημόσια με πρώτον και καλύτερο τον Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνει επίσης ότι τέτοιες στρατιωτικές συμμαχίες της Ελλάδας δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ, ενώ οι μπίζνες της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Κίνα είναι σύμφωνες με το ΝΑΤΟ;

Και βεβαίως οι ίδιοι θρασύδειλοι «μπουνταλάδες», που όποτε πήγαν οι ίδιοι να πολεμήσουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη γύρισαν σε φέρετρα, διότι είναι ανίκανοι, για αυτό και χρησιμοποιούν μισθοφόρους, διότι οι ίδιοι είναι δειλοί και ηλίθιοι, απειλούν ότι, «τέτοιες μάταιες προσπάθειες ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Είναι τόσο «σαλταρισμένοι» που έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα αναμετρηθούν με το κοινό μέτωπο Γάλλων, Ελλήνων, Αράβων και Ισραηλινών και θα επικρατήσουν; Θα διαλυθούν μέσα σε ένα 24ωρο. Ας τολμήσουν αυτοί οι ισλαμιστές τραμπούκοι να υλοποιήσουν τις απειλές τους, θα βρέχει θάνατο και λάβα μέχρι να εξαλειφθούν.
Η ανακοίνωση

«Αντί να συνεργαστούμε, η Ελλάδα ακολουθεί μία πολιτική εξοπλισμών που απομονώνει και αποξενώνει την Τουρκία.

»Είναι μία προβληματική πολιτική που θα βλάψει και τον εαυτό της και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι αξιώσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις δικαιοδοσίες της και τον εναέριο χώρο είναι μαξιμαλιστικές και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο.

»Είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

»Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο) στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνει επίσης ότι τέτοιες στρατιωτικές συμμαχίες της Ελλάδας, δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.