Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μακρόν: Η Γαλλία παραμένει στο πλευρό της Κύπρου, όπως πάντα

«Προσβλέπω στην ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος σε συγχαρητήριο μήνυμά ...







«Προσβλέπω στην ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτηρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Βαθιά προσηλωμένη στον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βρει μια συνολική, μόνιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού ζητήματος εντός του πλαισίου που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Έθνη, παραμένει η Γαλλία, αναφέρει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτηρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό των Κυπρίων, όπως το έκανε πάντα, σημειώνει ο κ. Μακρόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας «στο μήνυμα του ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει ότι, «με την ευκαιρία της εθνικής επετείου για την ανεξαρτησία της χώρας σας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας εκφράσω, εκ μέρους του γαλλικού λαού και εμού του ιδίου, τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια και τις θερμότερες μου ευχές τόσο για εσάς όσο και για τον κυπριακό λαό».

«Προσβλέπω στην ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Σε ένα περίπλοκο διεθνές πλαίσιο, είναι πράγματι σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία μας σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ανταποκριθούμε από κοινού στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», προσθέτει.

«Προσβλέπουμε στην επερχόμενη μας Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022, φιλοδοξώντας να ενισχύσουμε τις οικονομίες μας οι οποίες δοκιμάστηκαν από την υγειονομική κρίση και να εδραιώσουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Γνωρίζω ότι αυτή η φιλοδοξία βρίσκει ανταπόκριση στην Κύπρο και ότι μπορούμε να βασιστούμε στη στήριξή σας για τις κύριες προτεραιότητές μας», συνεχίζει ο κ. Μακρόν στο μήνυμά του.

Παράλληλα σημειώνει ότι «θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Γαλλία παραμένει βαθιά προσηλωμένη στον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βρει μια συνολική, μόνιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού ζητήματος εντός του πλαισίου που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Έθνη. Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό των Κυπρίων, όπως το έκανε πάντα».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι «οι επόμενοι μήνες θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διμερείς μας σχέσεις, φέρνοντας τις οικονομικές μας σχέσεις στο επίπεδο της πολιτικής μας εταιρικής σχέσης και ενισχύοντας περαιτέρω τις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές μας ανταλλαγές, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της προώθησης της γαλλικής γλώσσας στην Κύπρο».

«Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις ειλικρινείς μου ευχές, παρακαλώ όπως δεχθείτε κ. Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της υψηλής εκτίμησής μου», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.