Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Δένδιας «κλαίγεται» και ότι η Τουρκία θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά

Το τουρκικό παιχνίδι με το υποτιθέμενο αίτημά τους για αγορά F-16 ήταν εξαρχής προσχηματικό. Το έχουμε ξαναδεί εξάλλου να το παίζουν, ακριβ...







Το τουρκικό παιχνίδι με το υποτιθέμενο αίτημά τους για αγορά F-16 ήταν εξαρχής προσχηματικό. Το έχουμε ξαναδεί εξάλλου να το παίζουν, ακριβώς το ίδιο, με το υποτιθέμενο τουρκικό αίτημα για αγορά αμερικανικών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot λίγο πριν αποκτήσουν τους ρωσικούς S-400.

Οι Τούρκοι, όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, έχουν μοτίβα -«πάτερνς»- τακτικών και συμπεριφοράς, μπορεί να τα προσαρμόζουν κατά περίπτωση αλλά στην ουσία δεν αλλάζουν, δεν παρεκκλίνουν από το μοτίβο, για αυτό είναι προβλέψιμοι απολύτως.

Όποιος αισθάνεται ότι αιφνιδιάζεται ή ξαφνιάζεται από τους Τούρκους έχει άγνοια του τουρκικού ζητήματος.

Τι έκαναν οι Τούρκοι: Ζήτησαν από τους Αμερικανούς προσχηματικά να τους δώσουν F-16, ως δήθεν αποζημίωση για την προκαταβολή των F-35, ώστε να έχουν -μετά την άρνηση- τη δικαιολογία για να αγοράσουν τα ρωσικά μαχητικά που επιθυμούν.

Ήταν σαφές από την αρχή ότι έκαναν ανατολίτικες κουτοπονηριές.

Δεν πρόκειται για κάποια «υψηλή» διπλωματία. Πρόκειται για ασιανή κουτοπονηριά, που επαναλαμβάνεται επειδή είναι ανίκανοι -δεν τους βοηθά η στέπα του νου- να παράξουν νέες τακτικές κι άλλες προσεγγίσεις.

Γιατί ακολουθούν αυτές τις τακτικές; Μα είπαμε, είναι κουτοπόνηροι Ανατολίτες, είναι στη φύση τους να συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ακριβώς την ίδια τακτική ακολούθησαν και πριν αγοράσουν τους S-400.

Είχαν ζητήσει, πάλι προσχηματικά, να αγοράσουν Patriot από τις ΗΠΑ και πριν ολοκληρωθεί κάποια συζήτηση έσπευσαν να αγοράσουν τους ρωσικούς S-400.

Και τώρα τι λένε στους Αμερικανούς; Λένε ότι εσείς φταίτε που αγοράσαμε S-400 επειδή δεν μας δίνατε Patriot.
Ο Τσαβούσογλου «μαρτυρά» δίχως ξύλο

Η περίπτωση Τσαβούσογλου είναι χαρακτηριστική της ασιανής κουτοπονηριάς τους.

Ο ίδιος ο Τσαβούσογλου είναι τρομερά κομπλεξικός, ιδίως απέναντι στους μορφωμένους.

Είχε επιχειρήσει κάποτε να προσβάλλει τον Κοτζιά, στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, λέγοντάς του ότι «δεν είμαστε μαθητές σου για να μας κάνεις μάθημα», εισπράττοντας ηχηρό ράπισμα από τον Κοτζιά: «Δεν είναι ντροπή η μόρφωση Μεβλούτ» του είχε πει.

Τώρα, μετά το στραπάτσο που παραλίγο να πάθουν με τις ψευτομαγκιές του ημιπαραράφρονα, που ορκιζόταν ότι θα απελάσει δέκα πρεσβευτές, συμπεριλαμβανομένων του Αμερικανού, του Γερμανού και του Γάλλου, τώρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να αλλάξει τη συζήτηση, την «έπεσε» στον Δένδια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας.

»Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σα μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει.

»Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

Όλος ο πολιτισμένος κόσμος γνωρίζει ότι εάν έχει κάποιος κόμπλεξ κατωτερότητας είναι οι Τούρκοι, που όλοι στην Ευρώπη τους αντιμετωπίζουν ως άξεστους βαρβάρους που μυρίζουν παστουρμά.

Τώρα, αναφορικά με τον φόβο, αφού οι Τούρκοι δεν φοβούνται, είναι «γενναίοι», γιατί απέναντι στα εξοπλιστικά της Ελλάδας, ενώ αρχικά εμφανίζονταν άνετοι και μάλιστα μας έδιναν συμβουλές να μην ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε όπλα επειδή στερούμε πόρους από τον ελληνικό λαό, τώρα τρέχουν να βρουν από που θα αγοράσουν αεροπλάνα;

Και σε αυτό το σημείο να πούμε: Δεν θέλει ερώτημα από που θα πάρουν αεροπλάνα. Από τους Ρώσους θα τα πάρουν.

Τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό, από τον Μάιο του 2018.

Θα αγοράσουν ρωσικά αεροπλάνα και ο Τσαβούσογλου για μία ακόμη φορά «μαρτυρά» δίχως ξύλο:

«Εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35».

Συγκεκριμένα είπε στο CNN Turk:

Ό,τι δήλωσε ας λάβουμε υπόψη μας ότι τα παρουσιάζει όπως θα τα ήθελε και όχι όπως πραγματικά είναι:

«Οι ΗΠΑ απέκλεισαν άδικα την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, με αιτία τους S-400.

»Έχει γίνει πληρωμή για την αγορά αεροσκαφών F-35, αλλά το αεροσκάφος δεν μας έχει παραδοθεί ακόμα.

»Η Τουρκία θα πρέπει είτε να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F35, είτε τα F-35 που πλήρωσε η Τουρκία να δοθούν στην Τουρκία και αν δεν ισχύει αυτό, τα χρήματα να επιστραφούν.

»Υπάρχουν F-35 υπό τις κυρώσεις CAATSA, αλλά υπάρχουν πολλά (άλλα) προϊόντα που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις.

»Φυσικά, το κυριότερο εδώ είναι οι ανάγκες των ενόπλων μας δυνάμεων. Ήρθε αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν».

«Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ αβοήθητη.

»Αυτή τη στιγμή παράγει το 75% των αναγκών της.

»Μπορεί να απευθυνθεί σε άλλες χώρες όταν υπάρχει ανάγκη. Έχουμε εναλλακτικές. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

»Λαμβάνουμε τις ανάγκες μας από άλλες πηγές μέχρι να παράγουμε το δικό μας αεροσκάφος.

»Εάν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα ή το Κογκρέσο το μπλοκάρει, άλλες επιλογές μπαίνουν στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των Su-35 και Su-57».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.