Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μας χορεύει ακόμη ο «Μπάλλος» και σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Ο «Μπάλλος» συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες. Τα ...







Ο «Μπάλλος» συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. 

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 30 κλήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έπειτα από υπερχείλιση ρέματος.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έλαβαν στα κινητά του νέο μήνυμα από το 112 με οδηγίες αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία. Μέσω του μηνύματος, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές.



Έκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Ρεντίνας – Εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί

Η έντονη βροχόπτωση και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας διακόπηκε μετά τον κόμβο της Ρεντίνας, ενώ στο σημείο εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, «το πρόβλημα οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Θεσσαλονίκη: Κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Θεσσαλονίκης- Μηχανιώνας

Κλειστός είναι αυτήν την ώρα ο επαρχιακός δρόμος Θεσσαλονίκης- Μηχανιώνας λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με το thesstoday, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο του αεροδρομίου έως τον κόμβο του Ρυσίου λόγω της μεγάλης συσσώρευσης των υδάτων. Στο σημείο έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία η οποία ελέγχει την κυκλοφορία. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο γίνεται κανονικά χωρίς προβλήματα.



Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε το Ζαγκλιβέρι – Απεγκλωβίστηκαν τέσσερις ηλικιωμένοι

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στο χωριό Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Το Ζαγκλιβέρι πλημμύρισε, καθώς υπερχείλισε το ρέμα από το ποτάμι του περνάει μέσα από το χωριό. Μάλιστα χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τέσσερις ηλικιωμένοι είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και λίγο χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


“Πολεμικό” σκηνικό στους δρόμους της Χαλκιδικής

Νέο κύμα έντονων καιρικών φαινομένων “χτύπησε” την Παρασκευή πολλές περιοχές της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο δρόμος Κρήμνης – Πλατανοχωρίου, στη Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή, παραμένει κλειστός. Οι διερχόμενοι οδηγοί να μην επιχειρήσουν την διέλευση, μέχρι εξασθένησης των καιρικών φαινομένων.


Φερτά υλικά από το βουνό κατέβασαν τα νερά της βροχής στην εθνική οδό, λίγο πριν τον πρώτο κόμβο στην είσοδο της Γαλάτιστας από Πολύγυρο.

Από το 38 έως το 41,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου θα πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, λόγω του μεγάλου όγκου νερού & φερτών υλικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.