Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ... Τατάρ: Τούρκοι στρατιώτες πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν στην Κύπρο

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Έρσιν Τατάρ, σε δηλώσεις του στην Άγκυρα, δήλωσε ότι «ορισμένος αριθμός Τούρκων στρατιωτών πρέπει οπωσδήποτε να...







Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Έρσιν Τατάρ, σε δηλώσεις του στην Άγκυρα, δήλωσε ότι «ορισμένος αριθμός Τούρκων στρατιωτών πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στην Κύπρο».

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους υπενθύμισε ότι οι Τουρκοκύπριοι πολέμησαν για πολλά χρόνια στο νησί τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα δίπλα τους σε αυτόν τον πόλεμο.

Μητέρα πατρίδα η Τουρκία

Ανακοινώνοντας ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην Κύπρο, ο Έρσιν Τατάρ επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας περί δύο «κρατών» στο νησί:

«Ως γνωστόν, ένα μοντέλο λύσης σε ομοσπονδιακή κατανόηση δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα στην Κύπρο, έτσι παίζονται αρκετά διαφορετικά παιχνίδια. Υπάρχει μια νέα πολιτική που έχουμε αναπτύξει μαζί με τη μητέρα πατρίδα, την Τουρκία.

Αυτό σημαίνει ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών βασισμένων στην ισότητα που ζουν δίπλα στην Κύπρο».

«Αυτό που μας ταιριάζει είναι να ενισχύσουμε την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με πηγές που αναδύονται στη Γαλάζια Πατρίδα και την Ανατολική Μεσόγειο και για την προστασία των εθνικών τάσεων και συμφερόντων εκεί», είπε ο Τατάρ.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι ο τουρκικός λαός της Κύπρου είναι πιστός λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μία από τις απαραίτητες γραμμές μας, φυσικά, είναι το δικαίωμα της Τουρκίας να είναι εγγυητής, η συνέχιση της είναι απαραίτητη στην Κύπρο. Με την ευκαιρία αυτή λέω ότι «Ορισμένος αριθμός Τούρκων στρατιωτών πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στην Κύπρο. Το παιχνίδι που παίζεται είναι η αποχώρηση και η αποστρατικοποίηση όλων των στρατιωτών από την Κύπρο, αλλά βλέπουμε ότι συνεχίζουν να παίρνουν όπλα στο νότο».

Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων τόνισε ότι η μοίρα τους είναι κοινή με την Τουρκία και «στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ασφάλεια της Τουρκίας και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή».

trt.net.tr

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.