Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι «δένουν» την νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδος με αμερικανική αποχώρηση από το Ιντσιρλίκ-Θράσος με “αλύτρωτες πατρίδες”

“Πυρετός” έχει καταλάβει την Άγκυρα ενόψει της επέκτασης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσινγκτον. Η εφημερίδα D...









“Πυρετός” έχει καταλάβει την Άγκυρα ενόψει της επέκτασης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

Η εφημερίδα Daily Sabah επικαλείται και τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας μας στην συνέντευξή του στα “Νέα” λέγοντας πως “ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ πιθανόν να εμβαθύνουν τις επενδύσεις σε υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα και όχι να επεκταθούν σε περισσότερες τοποθεσίες μέσω της ανανέωσης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)” ...

Παρακάτω όμως η εφημερίδα εγείρει πάλι θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ με αφορμή την νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία.

“Πέρυσι, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον δήλωσε ότι η χώρα σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη στρατηγική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια επαρχία Άδανα της Τουρκίας και να την μεταφέρει στα ελληνικά νησιά. «Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στο Ιντσιρλίκ. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να σχεδιάσουμε το χειρότερο», δήλωσε ο Τζόνσον, πρόεδρος της υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την Ευρώπη, στο Washington Examiner στις 11 Σεπτεμβρίου 2020” αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.


Βέβαια η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ελληνογαλλική συμφωνία και στις τρεις νέες φρεγάτες, αλλά σημειώνει: “Η αναγγελθείσα ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων με τη Γαλλία έρχεται αφού ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πρόσφατα ότι τα μεταχειρισμένα γαλλικά αεροσκάφη Rafale δεν θα αλλάξουν την ισορροπία ισχύος στην περιοχή”.

Σε άλλο άρθρο στην ίδια εφημερίδα ο έμπειρος αρθρογράφος Hakkı Öcal πάντως τονίζει:

“Ξέρω ότι δεν πρόκειται να χαροποιήσει τις καρδιές πολλών ανθρώπων όταν λέω ότι 80 εκατομμύρια Τούρκοι δεν θα παλέψουν 10 εκατομμύρια Έλληνες αδελφούς και αδελφές στο έδαφος. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο γεγονός. Ξέρω ότι μερικοί Τούρκοι έχουν την τουρκική irredenta (νησιά της Δυτικής Θράκης και του Αιγαίου) στην καρδιά τους και στο μυαλό τους. Όλος ο κόσμος είναι εξοικειωμένος με το «Italia irredenta» (αλύτρωτη Ιταλία) και το κίνητρό της να χειραφετηθεί τα εδάφη του Trentino, της Τεργέστης, της Νίκαιας, της Κορσικής και της Μάλτας από την αυστριακή, ελβετική, γαλλική και βρετανική κυριαρχία. Αλλά καμία από αυτές τις πόλεις ή χώρες δεν πρόκειται να αγοράσει στόλους μεταχειρισμένων πολεμικών αεροσκαφών και φρεγατών από τη «μία και μοναδική πυρηνική δύναμη της Ευρώπης». (Ντροπή σας κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη που αποκαλείτε τη Γαλλία έτσι!)”

Στη συνέχεια σημειώνει πως “όπως πολλά έθνη που υποβλήθηκαν στους δύο πιο άδικους πολέμους του 20ού αιώνα, είτε ως νικητές είτε ως ηττημένοι, η Τουρκία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ρωσία έχασαν μέρη των πατρίδων τους από άλλους”.

“Τα 46 νησιά στο «Αιγαίο Πελάγος» (αρχιπέλαγος Αιγαίου) αναγνωρίζονται πλέον ως ελληνικό έδαφος και η Τουρκία, ως ειρηνικό και σεβαστό μέλος των Ηνωμένων Εθνών, θα το αναγνωρίσει αυτό. Όχι μόνο τα νησιά, από την Τουρκία έχει επίσης αφαιρεθεί το νόμιμο έδαφός της στη Δυτική Θράκη (...) Πρέπει να έχετε παρατηρήσει τη σταθερότητα στην πεποίθησή μου όταν λέω ότι αυτά τα νησιά ανήκουν τώρα στους Έλληνες αδελφούς και αδελφές μας. Με ίση αποφασιστικότητα, θα εκφράσω ένα γεγονός: η Ελλάδα δεν μπορεί να οπλίσει εκείνα τα νησιά που έχουν τεθεί υπό ελληνική κυριαρχία στην προαναφερθείσα συμφωνία του Παρισιού: Λέσβος (Λέσβος-Μίντιλι), Χίος (Sakız), Σάμος (Sisam), Ικαρία (Ahikerya), Λήμνος (Λίμνη), Σαμοθράκη (Σεμαδίρεκ), Κάρπαθος (Κέρπε), Καστελόριζο (Μεγίστη-Μέης), Ρόδος (Ρόδος), Σύμη (Σάμπεκι), Τήλος (Ιλέκη), Κως (Istanköy), Κάλυμνος (Κελεμέζ), Λέρος ), Πάτμος (Μπατνόζ), Ψαρά (psψαρα), Κάσος (Τσομπάν), Νίσυρος (Ιντσιρλί), Λειψοί (Ilλιψοι) και Χάλκη (Χέρκε).
Σε αυτά τα 20 νησιά, ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε οι πράκτορές της (διαβάστε: Γάλλοι και Αμερικανοί) δεν μπορούν να αποθηκεύσουν, να εγκαταστήσουν ή να αναπτύξουν όπλα εκτός από τα μικρά πυροβόλα όπλα που φέρουν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου. Ούτε μπορούν να οχυρώσουν αυτά τα νησιά. Καταλάβατε;” συνεχίζει.

“Τώρα, τι κάνει η ανάπτυξη βαρέων όπλων της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτά τα νησιά στη συμφωνία του Παρισιού (1947), στην οποία δείχνω τον σεβασμό μου; Την Ακυρώνει, καταργεί, καταστρέφει εντελώς” συμπληρώνει και προειδοποιείμε κατάργησή της αν “οι σύμμαχοι και φίλοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, δηλαδή η Ελλάδα, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απαντήσουν στην ερώτηση τώρα”, μπορεί να είναι πολύ αργά για να διατηρηθεί η συμφωνία του Παρισιού ως έχει.

Ίδιο άρθρο στο ΝΑΤΟ -”Εάν μια χώρα επιτεθεί στην Ελλάδα, η Τουρκία θα είναι μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ που θα σπεύσει να τη βοηθήσει!”

Ο Τούρκος αρθρογράφος επιμένει σε αυτό το ζήτημα της οχύρωσης και του οπλισμού των Ελληνικών Νήσων κα ιαφού αναφέρεται στις δηλώσεις Μητσοτάκης για τα Rafale και τις τρεις φρεγάτες γαλλικής κατασκευής, στέκεται στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που-όπως ισχυρίζεται- έχει ένα άρθρο όπως η συμφωνία του ΝΑΤΟ : εάν ένα τρίτο μέρος επιτεθεί στην Ελλάδα, η Γαλλία θα βοηθήσει στην υπεράσπισή της.

“Η συμφωνία του ΝΑΤΟ έχει το ίδιο άρθρο: εάν μια χώρα επιτεθεί στην Ελλάδα, η Τουρκία θα είναι μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ που θα σπεύσει να τη βοηθήσει! Έτσι, η Ελλάδα έχει πλέον μια συμμαχία εντός μιας συμμαχίας” εκτιμάει και καταλήγοντας ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα!!!

“Ευχαριστώ τον ουρανό που ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε επίσης σε εκείνη τη κοινοβουλευτική σύνοδο για να προσθέσει ότι ο Μητσοτάκης αγόραζε μόνο ένα όνειρο από τη Γαλλία” καταλήγει.... pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.