Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ... Αυτές είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου λόγω του κυκλώνα «Νέαρχου»

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες - Ο καιρός το Σαββατοκύριακο Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει...







Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες - Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του «Ιανού» που προκάλεσε εκταταμένες καταστροφές ανά την Ελλάδα. Αυτή τη φορά, «χτυπά» ο «Νέαρχος», που έχει σχηματιστεί στο νότιο Ιόνιο.

«Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς», έγραψε συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος, Κλεαρχος Μαρουσάκης.

«Ο Μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας», έγραψε ο μετεωρολόγος.

«Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα. Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς», σημείωσε ακόμη ο κ.Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σε αντίθεση με τις τροπικές καταιγίδες (τυφώνες), οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σε ένα medicane παρατηρούνται γύρω από τις καταιγίδες και όχι κοντά στο μάτι και οι οποίες μπορούν και ξεπεράσουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και να συνοδεύονται από έντονες και μεγάλης διαρκειας βροχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, η Κρήτη θα επηρεαστεί με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα θα εκδηλωθούν και στα νότια παράλια της Πελοποννήσου και στο νότιο Ιόνιο.

Κυκλώνας του οποίου η τροχιά δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια είναι ο Νέαρχος, όπως επισημαίνει ωστόσο στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι θα υπάρξουν τελικά και περιοχές της Ελλάδας -εκτός της Κρήτης- που θα επηρεαστούν από τη δυναμική του κυκλώνα, δηλώνοντας: «Παραμείνετε διαρκώς ενημερωμένοι δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή».

Για μια κακοκαιρία που προς το παρόν δεν φαίνεται να μας επηρεάζει σημαντικά, έχουν δοθεί τρία διαφορετικά ονόματα. Η ΕΜΥ χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας "Apollo" όπως έχει συμφωνηθεί από τα μέλη της Eumetnet, το Εθνικό Αστεροσκοπείο /Meteo την ονομάζει "Νέαρχος" και "GLORIA" από το Mediterranean Cyclone Centre.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.