Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σέρρες: Ζήτησαν νεκροτομή για να πειστούν ότι ο αρνητής συγγενής τους πέθανε από κορονοϊό

Τη διενέργεια νεκροτομής απαίτησαν οι συγγενείς ενός 66χρονου αρνητή, ανεμβολίαστου άνδρα από τη Δράμα, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό στις ...







Τη διενέργεια νεκροτομής απαίτησαν οι συγγενείς ενός 66χρονου αρνητή, ανεμβολίαστου άνδρα από τη Δράμα, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό στις Σέρρες. Αυτή είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση που καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο 66χρονος νόσησε από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Λόγω της κατάστασης της υγείας, του οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να διασωληνωθεί, ωστόσο, ο ασθενής δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Οι γιατροί παρέδωσαν στους συγγενείς το πιστοποιητικό θανάτου από κορονοϊό, ωστόσο, εκείνοι δεν το δέχτηκαν παρόλο που είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο 66χρονος.

Έτσι, άφησαν τον νεκρό στα ψυγεία του νοσοκομείου στις Σέρρες για 2-3 ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής, ώστε να πειστούν για την αιτία θανάτου του συγγενή τους.

Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορονοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

Προκειμένου να γίνει η νεκροψία, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Κρατικός ιατροδικαστής, παρουσία εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου, τέλεσε την νεκροτομή και επιβεβαίωσε ότι εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό.

Μόνο τότε, οι συγγενείς του 66χρονου πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

“Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή“, δηλώνει ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης στο GRTimes.

Σέρρες: Στο… περίμενε τέσσερις διασωληνωμένοι για τη ΜΕΘ – covid

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο ίδιος, η ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών έχει γεμίσει ασφυκτικά, καθώς διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στην αναμονή για να μπουν στη ΜΕΘ.

“Αυτή τη στιγμή και οι 10 κλίνες στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς αναμένουν να αδειάσει κάποια κλίνη, ενώ για άλλους δύο ασθενείς έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα στο ΕΚΕΠΥ για τη μεταφορά τους (ο ένας διασωληνωμένος, ο δεύτερος σε θάλαμο), καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα και περιμένουμε…”, υπογραμμίζει ο κ. Καλλινικίδης, αποτυπώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πίεση που ασκείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα στις Σέρρες.
Η “τακτική” των αρνητών που καθυστερεί τις υπόλοιπες νεκροτομές

Η κατάσταση στα νεκροτομεία της χώρας είναι ανησυχητική τις τελευταίες εβδομάδες, όπως στην Αχαΐα, όπου πραγματοποιούνται περισσότερες νεκροτομές εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα αιτήματα των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν από Covid όλο και αυξάνονται. Ύστερα όμως από κάθε τέτοιου είδους νεκροτομή , το νεκροτομείο κλείνει για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη απολύμανση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις σε άλλα περιστατικά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση θανάτου από τροχαίο στην Πάτρα. Άντρας, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Πάτρα κηδεύτηκε τρεις ημέρες μετά, καθώς δεν μπορούσε να γίνει άμεσα η νεκροτομή, λόγω… αναμονής.

Τα περιστατικά αυτά έχει επισημάνει και η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρει το προεδρείο της, νεκροί από κορονοϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων επειδή συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.