Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων και υποστήριξε εκ ...









Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων και υποστήριξε εκ νέου ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση αντί να βρουν λύσεις στα προβλήματα.

«Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει θέμα στον διεθνή χώρο κι ότι η σφαίρα επιρροής και ενδιαφέροντος της Τουρκίας έχει επίσης διευρυνθεί.

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ επανέλαβε:

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί των δύο πλευρών πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας άποψη, η επιθυμία μας.

Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα.

Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.