Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέραμα: Που ρίχνει τις ευθύνες το πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη... Αδυναμία στο κέντρο επιχειρήσεων...

Τις αδυναμίες του κέντρου επιχειρήσεων αναδεικνύει το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό...







Τις αδυναμίες του κέντρου επιχειρήσεων αναδεικνύει το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό στο Πέραμα.

Το πόρισμα για την καταδίωξη στο Πέραμα παραδόθηκε την Παρασκευή (29/10) στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ κατά την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε:

– Κακός συντονισμός δυνάμεων

– Ασαφείς εντολές από το κέντρο

– Έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο

– Πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου

– Ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης

– Απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης
Τις 32 από τις 38 σφαίρες έριξαν 3 αστυνομικοί

Χαρακτηριστικό του χάους που επικράτησε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα είναι πως από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο συμβάν, τις 32 τις έριξαν οι 3 από τους 7 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο

Για αυτό το λόγο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση, καθώς και αλλαγές που τώρα υπάρχουν στην άμεση δράση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως δεν οδηγούσε ο 14χρονος αλλά ο 21χρονος που έπεσε νεκρός

Για τις εξελίξεις στην καταδίωξη στο Πέραμα μίλησε στην εκπομπή Live News ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτοντας και νέα στοιχεία.

«Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με τους οποίους επικοινωνήσαμε για το θέμα με τον 14χρονο για το τραγικό περιστατικό στο Πέραμα, εκτιμούν οι αστυνομικοί πως ο ανήλικος που εμφανίστηκε, είναι πράγματι σύμφωνα με τα αποτυπώματα, ο 14χρονος που διέφυγε από την αιματηρή συμπλοκή», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Εκείνο που υποστηρίζει ότι ήταν αυτός ο οδηγός, σταμάτησε το αυτοκίνητό του, ήρθανε οι αστυνομικοί, τον πυροβόλησαν αυτόν και τους συνεπιβάτες και έκανε όπισθεν και χτύπησε τις μοτοσυκλέτες χωρίς να επιβαίνουν σε αυτό οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, δεν είναι αληθές και επικαλούνται τέσσερις λόγους:

Πρώτον μετέδωσαν αμέσως οι αστυνομικοί στην Άμεση Δράση για εμβολισμό της μηχανής τους, άρα δεν είχαν περιθώριο να συνεννοηθούν και να πουν ένα ψέμα.

Δεύτερον, από τις καταθέσεις όλων των αστυνομικών προκύπτει πως οδηγούσε ο 21χρονος που έπεσε δυστυχώς νεκρός.

Τρίτον, από το βίντεο φαίνεται να ακούγεται να χτυπιούνται πρώτα οι μοτοσυκλέτες, μετά οι πυροβολισμοί και ύστερα φαίνεται κάποιος να προσπαθεί να διαφύγει.

Τέταρτον, ήταν περίεργο που ο 21χρονος βρέθηκε νεκρός από την πόρτα του συνοδηγού. Υπάρχει κατάθεση στη δικογραφία που λέει ότι ήταν στη θέση του οδηγού. Είχε μπλοκαριστεί όμως η πόρτα της άλλης πλευράς και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον σύρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.