Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ... Τούρκος πρώην επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών: «Τα προβλήματα Ελλάδος-Τουρκίας λύνονται μόνο με πόλεμο»

Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία εφαρμόζει επιχειρήσεις πληροφοριακού πολέμου και Μαύρης προπαγάνδας, οι οποίες ασκούνται συνή...







Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία εφαρμόζει επιχειρήσεις πληροφοριακού πολέμου και Μαύρης προπαγάνδας, οι οποίες ασκούνται συνήθως σύμφωνα με την στρατιωτική πρακτική πριν από πιθανές “στρατιωτικές επιχειρήσεις”, ή προσχεδιασμένα επεισόδια.

Δεν πέρασε ούτε ώρα και μετά τον προκλητικό εκπρόσωπο του ΑΚΡ, και την σκυτάλη πήρε γνωστός Τούρκος στρατηγός ε.α. ο οποίος ήταν επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Ο İsmail Pekin δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι “η Τουρκία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα χωρίς πόλεμο με την Ελλάδα”.

Ο πρώην αρχηγός της της υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού επιτελείου δήλωσε ότι η τωρινή κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορεί να λυθεί ειρηνικά παρά μόνο με πόλεμο.

Ο lsmail Hakkı Pekin απάντησε σε ερώτηση καναλιού που ανέφερε εάν θα υπάρξει τουρκο-ελληνικός πόλεμος, αφού τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ελληνοκύπριοι ενεργούν με τρόπους που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Μιλώντας σε ένα κανάλι κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος δήλωσε ότι οι κρίσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορούν να τελειώσουν χωρίς πόλεμο, από τον οποίο και οι δύο πλευρές θα υποστούν μεγάλες απώλειες σε μια τέτοια περίπτωση.

«Αυτό δεν θα τελειώσει μέχρι να ξεσπάσει ο πόλεμος», ανέφερε ο Pekin.

“Δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί χωρίς πόλεμο, αλλά ακόμα κι αν ξεσπάσει πόλεμος, δεν είναι δυνατόν η μία πλευρά να νικήσει εντελώς την άλλη πλευρά. Γιατί πίσω από τη μία πλευρά ( Ελλάδα) βρίσκεται η Γαλλία, η δύση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι ΗΠΑ.

Γι 'αυτό δεν αφήνουν την Τουρκία να πιέσει την Ελλάδα. Γι 'αυτό μας μένει μόνο ο λαός μας που θα πολεμήσει, τα χρήματα που ξοδεύουμε και οι μάρτυρες μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θέμα”, τόνισε ο lsmail Hakkı Pekin, ο οποίος επεσήμανε ότι το ερευνητικό πλοίο, το οποίο στάλθηκε στην περιοχή στα ανατολικά της Κρήτης, ήταν σημαίας Μάλτας και ανήκε στην Ιταλία.

Εξηγώντας ότι η Τουρκία έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με την Ιταλία όσο και με τη Μάλτα, ο Πεκίν δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ προγραμματισμένη και ύπουλη δράση.

Ορθώς επισημαίνει ο Τούρκος στρατιωτικός ότι οι απώλειες από έναν τέτοιο πόλεμο θα είναι τρομακτικές, ειδικά για τον τουρκικό λαό που έχει ήδη εκατοντάδες νεκρούς λόγω Συρίας. Δεν θα αντέξει κανένα τουρκικό καθεστώς έναν πόλεμο με την Ελλάδα, που θα έχει το δίκαιο με το μέρος της, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κινδυνεύσει η γειτονική χώρα σε ένα τέτοιο σενάριο από διαμελισμό λόγω Κούρδων.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα ακόμα μυστικό σχέδιο της Τουρκίας που ήθελε εισβολή στην Ελλάδα έχει έρθει στο φως πρόσφατα, μετά την αποκάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Το σχέδιο CERBE εκπονήθηκε το 2014 και επικαιροποιήθηκε το 2016.

Την αποκάλυψη είχε κάνει το Nordic Monitor, το οποίο ανέφερε:

Η Τουρκία εμπνεύστηκε την ονομασία των μυστικών πολεμικών της σχεδίων για την ανατολική Μεσόγειο, από μια σημαντική νίκη της οθωμανικής ναυτικής μηχανής εναντίον ενός στόλου χριστιανικής συμμαχίας που ενίσχυσε την κυριαρχία των Τούρκων στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση PowerPoint που εκπονήθηκε από το Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού, η Τουρκία εκπόνησε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK CERBE Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Cerbe Operation Planning Directive).

Το σχέδιο είχε ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2014, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας / Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.

Το έγγραφο δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος εκτός από το όνομα και την ενημερωμένη ημερομηνία του. Οι λεπτομέρειες του πολεμικού σχεδίου πρέπει να έχουν επισημανθεί ως «απόρρητες» και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν μέσω του συστήματος intranet που λειτουργεί στους διακομιστές ανταλλαγής email του τουρκικού στρατού.

Τέτοια σχέδια πολλά στα συρτάρια τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί, και είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να μην χρησιμοποιήσουν κάποιο εναντίον μας.

Ότι και να κάνουν όμως οι νεο-Οθωμανοί είναι σίγουρο ότι θα βρουν αδιαπέραστο “τείχος” των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Αιγαίο, Έβρο και νησιά, όπως έδειξε και ο πρόσφατος "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2021". pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.